Kerramiyye Mezhebi ve Kerramiler

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslamiyet Mezhepleri Yorumlar : 0 Okunma : 10178 Beğen : 0
Kerramiyye Mezhebi ve Kerramiler

Horasan ve Mâverâünnehir’de ortaya çıkan itikadî mezhep. Adını kurucusu Muhammed b. Kerrâm’dan almıştır. Başlangıçta Mürcie’nin bir alt grubu olan bu hareketin önemli merkezlerinden Nîşâbur yöresindeki mensupları Hanefî mezhebine bağlıydılar. Devamını Oku »

Ubeydiyye Mezhebi

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslamiyet Mezhepleri Yorumlar : 0 Okunma : 3943 Beğen : 0
Ubeydiyye Mezhebi

Ubeydiyye, Mürcie'den Ubeyd el-Mükteib'in görüşlerini benimseyen mezhebdir. Ona göre şirkten başka bütün günahlar muhakkak affolunur. İnsan tevhid üzerine ölürse bütün kötülükleri ve günâhları ona zarar vermez. Devamını Oku »

Merisiyye Mezhebi

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslamiyet Mezhepleri Yorumlar : 0 Okunma : 3203 Beğen : 0
Merisiyye Mezhebi

Kurucusu Al-Mersi'ye göre Putlara, aya ve güneşe secde etmek küfür değil küfrün alâmetidir. Devamını Oku »

Tumaniyye Mezhebi

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslamiyet Mezhepleri Yorumlar : 0 Okunma : 3621 Beğen : 0
Tumaniyye Mezhebi

Tumaniyye mezhebinin kurucusu Ebû Muaz at-Tumânidir. İbn al-Esir' 219'in ve Sem'âni'nin anlattığına göre Tumân Mısır'da bir köyün adıdır. Ebû Muaz'ın başlıca görüşleri şunlardır: 1—İman. küfürden koruyan hasletlerin ismidi… Devamını Oku »

Yunusiyye Mezhebi

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslamiyet Mezhepleri Yorumlar : 0 Okunma : 3842 Beğen : 0
Yunusiyye Mezhebi

Yûnusiyye mezhebinin kurucusu Teşbih inancını benimsediği kaydedilen Yûnus b. Avn an-Numeyri'dir. Mürcie fırkalarından biridir. Ona göre iman Allah'ı bilmek, O'na huzur ile bağlanmak, O'nu kalben sevmek, kibri terketmek... Devamını Oku »

Şazeliyye Tarikatı

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslam Dini Tarikatları Yorumlar : 0 Okunma : 13425 Beğen : 0
Şazeliyye Tarikatı

Osmanlı Padişahlarından Abdülhamid'in de bağlı olduğu Şazeliyye tarikatının, kahvenin bulunup yayılmasında büyük rol oynadığı söyleniyor. Ebu Hasal Şazeli tarafından kurulan Şazeliyye tarikatı müridledi özel kıyafetler giymiyor ve dilenmeyi… Devamını Oku »

Çiştiyye Tarikatı

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslam Dini Tarikatları Yorumlar : 0 Okunma : 7119 Beğen : 0
Çiştiyye Tarikatı

Hindistan'ın ilk ve en büyük tarikatı olarak nitelendirilen Çiştiyye tarikatının Hint Müslümanlarının manevi hayatında büyük rolü var. Muineddin Hasan el-Çişti tarafından kurulan tarikatın tüm Hint Yarımadası'na yayıldığı belirtiliyor. Çişt… Devamını Oku »

Ağlayan Çocuk ve Hz.Ömer

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 5609 Beğen : 0
Ağlayan Çocuk ve Hz.Ömer

Hazret-i Ömer in Halifeliği (Devlet Başkanlığı) zamanıydı. Başkent Medine ye yabancı bir kervan geldi. Develerini yıkıp, konakladılar... Halife her zaman olduğu gibi, gece şehri dolaşmaya çıktı. Yolda, Eshâb dan (Sevgili Peygamberimizin ark… Devamını Oku »

Allah´ın Emaneti

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 3574 Beğen : 0
Allah´ın Emaneti

Hz.Ümm-i Süleym, gayet temiz ahlak sahibi bir hatun idi. Çocuğu vefat ettiği zaman, sabır ve metanetle bizzat kendisi yıkadı ve kendisi kefenledi ve bir tarafa bırakıp, komşularına dönerek: - Babasına haber vermeyin. Hz. Ebu Talha orada bul… Devamını Oku »

Yeryüzü Kendilerine Dar Gelen Üç Sahabe

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 4905 Beğen : 0
Yeryüzü Kendilerine Dar Gelen Üç Sahabe

Kâ’b bin Malik radıyallahu anh şöyle anlatıyor: Allah’ın Resulünün yaptığı savaşlardan, Tebük harbinden başka hiç birisine katılmaktan geri kalmamıştım. Gerçi Bedir harbine de iştirak etmemiştim ama, Peygamber aleyhisselâm Bedir’e katılmıya… Devamını Oku »

Padişah ve İhtiyar

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 4039 Beğen : 0
Padişah ve İhtiyar

Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdil’i kıyafet gezmeye karar vermiş. Yanına başvezirini alıp yola çıkmış. Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler.. Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş. Padişah,ihtiyarı sel… Devamını Oku »

Halife Ömer görmüyorsa da Allah Teâlâ görüyor

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 5057 Beğen : 0
Halife Ömer görmüyorsa da Allah Teâlâ görüyor

Hz. Ömer (r.a) halifeliği döneminde gece sokaklarda dolaşır, halkın emniyet ve huzurunu kontrol ederdi. Bir hastanın feryadını duysa durup ilgilenir, derdine çare olmaya çalışırdı. Bir çocuğun ağladığını işitse, sebebini sorar ve yardımına… Devamını Oku »

Azrail in Güzelliği

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 5212 Beğen : 0
Azrail in Güzelliği

Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir hanım hastam vardı. Bu hastam göğüs kanserine yakalanmış ve tedavi için yurt dışına gitmek istemesine rağmen, bazı formaliteler sebebiyle o imkanı bulamamıştı. Serap ı özel bir ilgiyle b… Devamını Oku »

Bir Ölüm Rüyası

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 4125 Beğen : 0
Bir Ölüm Rüyası

Bir zamanlar bir yerde Allah’ın bir veli kulu yaşardı. Temiz kalpli, ihlaslı, safça bir mü’mindi. Her gördüğünü iyiye yorumlar, Allah’a çok tevekkül ederdi. Bir kötülük, bir çirkinlik görse iyi tarafından alır, “Bunda bir hikmet vardır” diy… Devamını Oku »

Taşın Hikayesi

Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Hikayeler Yorumlar : 0 Okunma : 3004 Beğen : 0
Taşın Hikayesi

Genç bir Yönetici, yeni Jaguarı içinde kurulmuş, biraz da hızlıca, bir mahalleden geçiyordu. Park etmiş arabaların arasından yola fırlayan bir çocuk olabilir düşüncesiyle dikkatini daha çok yol kenarına vermişti. Bir şeyin yola fırladığını… Devamını Oku »