Atatürk

Ana Sayfa Forum Tarih Atatürk Atatürk diktatör müydü?

Alıntı mert okan Demişki : O zamanın şartlarına gö…

  • Deicide 06
    Deicide 06
    dunyadinleri.com/deicideb142d
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Öğrenci
    Giriş : 18
  • Yazan : Deicide 06 Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı mert okan Demişki :
    O zamanın şartlarına göre diktatör değil Bu zamanla karşılaştırırsak diktatördür


    Cevap : değişen nedir ki

    bence her iki dönemde diktatördü elbette, hemde sadece diktatör değil faşist diktatördü, türklerin führer'i idi. son yıllarda AKP eliyle gerçeleştirilen postmodern dönüşüm sürecinin atatürk'ü ne kılıfa soktuğu önemli değil. o ve ismet inönü -ki bu adamın unvanı milli şeftir, mussolini'nin duçe ya da hitler'in führer olması, türkeş'in başbuğ diye anılması vs. gibi- türk ve kürt halklarının ensesindeki faşist asalaklardan başka bir şey değillerdi.

    İmza

    Her bunalım alışılageleni atar, dış örtüleri koparır, zamanını tamamlamış olanı süpürür, daha derin güç ve gerilimleri açığa çıkarır. (Lenin)

Alıntı Deicide 06 Demişki : Alıntı mert okan Demiş…

  • Aysun Eylem
    Aysun Eylem
    dunyadinleri.com/aysun
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : Antalya
    Meslek : Hemşire
    Giriş : 82
    İnandığınız Din : Agnostik
    İnançlı Birimisiniz? : Az İnançlıyım
  • Yazan : Aysun Eylem Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı Deicide 06 Demişki :
    Alıntı mert okan Demişki O zamanın şartlarına göre diktatör değil Bu zamanla karşılaştırırsak diktatördür Cevap değişen nedir ki bence her iki dönemde diktatördü elbette hemde sadece diktatör değil faşist diktatördü türklerin führeri idi son yıllarda AKP eliyle gerçeleştirilen postmodern dönüşüm sürecinin atatürkü ne kılıfa soktuğu önemli değil o ve ismet inönü ki bu adamın unvanı milli şeftir mussolininin duçe ya da hitlerin führer olması türkeşin başbuğ diye anılması vs gibi türk ve kürt halklarının ensesindeki faşist asalaklardan başka bir şey değillerdi


    Cevap :

    asalak : birini sömüren, katkıda bulunmayan emeksiz yaşayan demektir

    sırf laf olsun diye söyledğin şeye bak. burda insanlar atatürkü tartışıyor sen tutmuş milli şef yok inönü hitler diye tutturmuşsun. bu adamlar bir ülkeyi emperyalizmin elinden aldılar. bu topraklara özgürlük getirip bağımsızlık verdiler. asalak olsa olsa bu ülkenin 90 yılda biriktirdiğini 8 yılda satıp bir kısmıyla çocuklarına gemicikler ve BİM cikler alanlardır. Faşistmiş 600 yıl boyunca şeriatın topuzuyla yöneltilen bir halkı köleliklten kurtarıp onları uygarlık denilen ve onbinlerce yıllık mücadelelerle geliştirilen yaşam seviyesinin üst noktalarına taşıyan birisi için söylenecek sözmü bu. adam ülkeyi kurtarın ordan şarlatanın biri yeni cumhuriyeti yıkmak için ayaklanır onu cezalandırıncada bunun adı faşizmi oluyor . geç bunları. bütünün büyüklüğü karşısında nokta dahi olamayacak gerçeklerle koca ülkenin sevgilisi yıkılmaz.

    İmza

Alıntı Aysun Eylem Demişki : Alıntı Deicide 06 Dem…

  • Deicide 06
    Deicide 06
    dunyadinleri.com/deicideb142d
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Öğrenci
    Giriş : 18
  • Yazan : Deicide 06 Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı Aysun Eylem Demişki :
    Alıntı Deicide 06 Demişki Alıntı mert okan Demişki O zamanın şartlarına göre diktatör değil Bu zamanla karşılaştırırsak diktatördür Cevap değişen nedir ki bence her iki dönemde diktatördü elbette hemde sadece diktatör değil faşist diktatördü türklerin führeri idi son yıllarda AKP eliyle gerçeleştirilen postmodern dönüşüm sürecinin atatürkü ne kılıfa soktuğu önemli değil o ve ismet inönü ki bu adamın unvanı milli şeftir mussolininin duçe ya da hitlerin führer olması türkeşin başbuğ diye anılması vs gibi türk ve kürt halklarının ensesindeki faşist asalaklardan başka bir şey değillerdi Cevap asalak birini sömüren katkıda bulunmayan emeksiz yaşayan demektir sırf laf olsun diye söyledğin şeye bak burda insanlar atatürkü tartışıyor sen tutmuş milli şef yok inönü hitler diye tutturmuşsun bu adamlar bir ülkeyi emperyalizmin elinden aldılar bu topraklara özgürlük getirip bağımsızlık verdiler asalak olsa olsa bu ülkenin 90 yılda biriktirdiğini 8 yılda satıp bir kısmıyla çocuklarına gemicikler ve…


    Cevap : asalak tanımınız yanlış bir kere. politik sebeplerle başka birisinin üstünden geçim araçlarını sağlayan ya da imkanları yetersiz olduğu için çalışamayan kişilerde sizin tabirinizle asalak kapsamına giriyor. oysa elbette böyle değil, asalak imkanlara sahip olduğu halde vaktini çalışarak değilde, tüketerek geçiren kişilere verilen sıfat.

    atatürk, inönü, hitler, mussolini, franco ve benzeri faşist diktatörler ise milliyetçilik ve korporativizm temelinde tekelci sermayeye hizmet eden, halkı ise sömürü düzeninin çarkları arasında ezilmeye mahkum bırakan kişilerdir. hiç şüphesiz kemalistlerde tekelci sermayeye hizmet ediyorlardı ve ülkeye getirdikleri sistem faşizmden başka bir şey değildi. tek parti iktidarı, 6 ok ve atatürk kültü tıpatıp italyan faşizmindeki duçe kültüne benzemektedir. bu bağlamda kurtuluş savaşı anti-emperyalist olsa bile kemalistler öyle değildir ne yazık ki. kemalistler 1. dünya savaşında almanya-osmanlı impratorluğu ve macaristan emperyalist koalisyonuna katılmış ve bu yönde savaş vermişlerdir.

    İmza

    Her bunalım alışılageleni atar, dış örtüleri koparır, zamanını tamamlamış olanı süpürür, daha derin güç ve gerilimleri açığa çıkarır. (Lenin)

Kendi halkını katleden lider kim olursa olsun dikt…

'diktatör ' deyip hitler'le aynı kefeye koyamayız…

  • papatya çiçek
    papatya çiçek
    dunyadinleri.com/papatya
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek :
    Giriş : 577
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : papatya çiçek Tarih : Beğeniler : 0

    'diktatör ' deyip hitler'le aynı kefeye koyamayız elbette.ama hatasız kul da değildir.telaffuz edilemeyen gerçekler var.

    birileri -tabirimi mazur görün- antimuhafazakar bi tanrı gibi görmüş yani istemedikleri ,korktukları muhafazakar sisteme karşı onu firavunlaştırmıştır. resmi ideoloji dediğimiz sistemin, anlayışın içinde bu da vardır.bir kesim 'dinci' dedikleri topluluğun tanrısıyla arasına mesafe koyarken yerine atatürk 'ü getirmişlerdir.tıpkı 'dincilerin' dini ögeler içeren istiklal marşına karşı 10.yıl marşını kullanmaları gibi.

    İmza

atatürke dikdatör diyen,kendisi faşisttir. atatürk…

  • selahaddin tekin
    selahaddin tekin
    dunyadinleri.com/selahaddin6a08a
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Öğretmen
    Giriş : 63
  • Yazan : selahaddin tekin Tarih : Beğeniler : 0

    atatürke dikdatör diyen,kendisi faşisttir. atatürk hiçbir zaman dikdatör olmamıştır. hiçbir devrim laylaylom olmaz. kolay değil herşeyi tamamen değiştirmek.. elbet birtakım zorluklar ve bu zorluklarla mücadele olacak. bunu dikdatörlük olarak algılayan algılasın. bu arada atatürke dinsiz diyende kendisi dinsizdir hatta kafirdir.

    İmza