Bilim ve Teknoloji

Ana Sayfa Forum Bilim ve Felsefe Bilim ve Teknoloji Ölüler yaşayanlara fark attı

Ölüler yaşayanlara fark attı

  • Yaman .
    Yaman .
    dunyadinleri.com/yamanf2482
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 246
  • Yazan : Yaman . Tarih : Kategori : Bilim ve Teknoloji Cevaplar : 2 Okunma : 2544 Beğeniler : 0
    Ölüler yaşayanlara fark attı

    ABD Nüfus Referans Bürosu’nun (PRB) yaptığı araştırmaya göre, M.Ö 50,000’den günümüze kadar dünyaya gelen insan sayısı yaklaşık 108 milyar. Bu rakam, mevcut dünya nüfusu ele alındığında, yaşayan her bir kişi için 15 kişinin öldüğü anlamına geliyor.

    PRB’nin araştırmasına göre, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2011 yılında 7 milyara ulaştığını belirttiği dünya nüfusu şu an 6,15 milyar. Dünya nüfusu 7 milyar olarak ele alındığında, günümüzde yaşayan her bir kişiye karşılık bugüne kadar 15 kişi öldüğü ortaya çıkıyor.

    PRB, yayımladığı raporda, “Doğan insanların yüzde 75’inin 1970’li yıllarda hayatta olduğu varsayıldığında, 20’inci yüzyılda yaşanan doğumların eski yüzyıllardaki doğumları fazlasıyla geride bıraktığını anlaşıldı” ifadesi yer aldı.

    PRB, demografik bilgilerin eksikliğinden dolayı araştırmalarını “yarı-resmi” olarak yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. ABD’li araştırmacılar, dünyada bugüne kadar yaşamış insan sayısını belirlemek için insanların ortalama yaşam sürelerini ve farklı zamanlardaki ortalama insan nüfusunu tespit etmeye çalıştı.

    BAZI ÜLKELER HESAPLAMA DIŞINDA KALDI
    İnsanların Dünya üzerinde belirdikleri zamanı kararlaştırmak için Homo sapiens’in M.Ö 50 bin civarında ortaya çıktığını savunan görüş kabul edildi.

    Ortalama yaşam süresi ve toplumların hayatta kalabilmesi için gereken doğum oranları gibi faktörleri değerlendiren araştırmacılar, farklı dönemlerdeki doğum oranlarını hesapladı. Ardından, belli faktörlere dayanarak nüfusların büyüme hızları hesaplandı.

    PRB’nin 2011’de son bulan hesaplamasına göre, insan ırkının ortaya çıkmaasından bu yana dünyada yaklaşık 108 milyar insan yaşadı. Bu rakamlara göre, bugün hayatta olan dünya nüfusu bugüne dek yaşamış toplam nüfusun yüzde 6.5’ine denk geliyor.

    Araştırmada, bilgi yetersizliği nedeniyle Afganistan, Angola, Burma, Eritre, Faroe Adaları, İzlanda, Lübnan, Somali ve Özbekistan yer almadı.

    Raporda, dünyadaki nüfus artışının yıllara göre dağılımı şöyle:

    -M.Ö 8,000: 5,000,000

    -M.S 1: 300,000,000

    -1759: 765,000,000

    -1850: 1,265,000,000

    -1950: 2,516,000,000

    -1995: 5,760,000,000

    -2011: 6,215,000,000

    İmza

    İnsanlık henüz gelişmedi, ve biz henüz işçilerin,tarım emekçilerinin,köylülerin,asker temsilcilerinin sovyetlerinden daha üstün ve daha iyi bir hükümet şekli bilmiyoruz.

Dünya'daki kaynaklar esit bir bicimde dagitildigi…

  • Erwin Schrödinger
    Erwin Schrödinger
    dunyadinleri.com/erwin35674
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 7
  • Yazan : Erwin Schrödinger Tarih : Beğeniler : 0

    Dünya'daki kaynaklar esit bir bicimde dagitildigi ve kullanildigi takdirde bilimsel olarak Yerküre ayni anda 70 milyar Insana ev sahipligi yapabilecek ve hepsini teknik olarak destekleyecek kapasitede, ancak Emperyalizmin yarattigi Insanlik düsmani Kapitalizm canavari yüzünden 6150-K Insan bile ayni anda Dünya kaynaklarini esit sekilde kullanamamakta ve bu sayinin 28%'i de aclik sinirinda.
    Kisacasi Insan denen predator diger türlere baski uyguladigi kadar kendi icerisinde de muazzam bir savas vermekte, Zeka'nin ilerlemesi Dogal Kaynak savaslarini bir ileri boyuta tasiyarak Ego gibi kavramlari ortaya cikartmis ve Imajiner statüler icin de savasma zorunlulugu getirmistir.
    Evrim'in Insani getirdigi nokta Insan'in kendisinden korkmasi icin yeterli, ancak daha da korkuncu su ki artik Insan kendi Evrimini kontrol edebilecek kadar Evrimlesti ve bundan sonra ne olacagini Genetik Varyasyon olasiliklari dahi belirleyemeyecek kadar karmasik bir gelecek Insanligi bekliyor.

    Saygilarimla.

    İmza

sevgili erwin; maalesef dediklerine katılıyorum. n…

  • Promete ..
    Promete ..
    dunyadinleri.com/promete5216e
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İçel
    Meslek : Mühendis
    Giriş : 55
  • Yazan : Promete .. Tarih : Beğeniler : 0

    sevgili erwin;

    maalesef dediklerine katılıyorum. neyseki kapitalizm dünyadan sonra aya el attıda orayıda insan yaşam alanına açmak istiyor

    kimi yiyecek ekmek bulamaz kimisi kilo alıyorum diye yemek yemez tadına bakıp çöpe yollar proteinleri karbonhdretları.

    İmza