Diğer Dinler ve Dini Konular

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Diğer Dinler ve Dini Konular Tanrı eğer adaletli ve merhametliyse... (öyle inanıyorum)

Tanrı eğer adaletli ve merhametliyse... (öyle inanıyorum)

  • Sadece Tanrının Kulu
    Sadece Tanrının Kulu
    dunyadinleri.com/mehmet7b19b
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Öğrenci
    Giriş : 8
  • Yazan : Sadece Tanrının Kulu Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 5 Okunma : 6065 Beğeniler : 0
    Tanrı eğer adaletli ve merhametliyse... (öyle inanıyorum)

    Merhabalar, benim aklıma takılan bir mesele var.

    Ben Kurana baktığımda Allahın hem merhametli (er-rahim) hem de adaletli (el-adl) sıfatlara sahip olduğunu gördüm. Ancak geleneksel kabul ne? Müslüman olan mutlaka birgün cennete girer. Olamayan ise asla cehennemden çıkamaz.

    HRİSTİYANLIK da bu görüşe yakın. Bazılarına göre cehennem ebedi yok oluş bazılarına göre de azap yeri ancak yine onlar da İSA'ya kendileri gibi inanmayanların cennete giremeyeceklerini ifade ediyorlar.

    Burada pekçok soru takılıyor. Müslüman bir ülke Mısır'da doğan bir çocuk ile Kore'de ya da Şili'de doğan bir çocuk düşün. Hak dine eşit şartlarda mı yakınlar? Ama onlar Müslüman olursa daha çok sevap var diyenler çıkar. İnsanların yüzde 90 a yakını içinde yetiştiği kültürden uzaklaşamaz. Ayrıca yine aynı şartlarda olmadıkları için adalete ters bir durum var. Müslüman olanın sorumluluğu daha fazla diyenlere de şunu sorarım. Bir Müslüman ne kadar günah işlese de mutlaka sonunda cennete girecek diye yazar dini kitaplarda. Hayır çok günahkar olanlar Müslüman olamaz diyen olursa da SÜNNİ veya Şİİ inançla çelişmiş olur, çok günah işleyen Müslüman olamaz cehennemde sürekli kalır (Harici-Mutezile anlayışları gibi) diyenlere göre ise zaten insanların en az yüzde 90 ı cehennemden çıkamayacak (Gayrımüslimler+büyük günah işleyenler)

    Bu durumda sonsuz merhametli ve adaletli olduğunu bildiren Allah (doğru kesinlikle) eğer kendisine inanmadığı için ya da hak dine (herkese göre kendi dini) inanmadığı için 80-90 yıl yaşayan birini sonsuza kadar cehenneme atarsa bu adaletle çelişir. Yok ederse de rahmetiyle çelişir. Eğer inanana da inanmayana da aynı makamı verirse yine adaletle çelişir.

    Siz bu olayı nasıl yorumluyorsunuz?

    Acaba reenkarnasyon olabilir mi?

    İmza

Cennetini yitirmiş ,garipler. Cehennemi yakarlar.…

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Beğeniler : 0

    Cennetini yitirmiş ,garipler.

    Cehennemi yakarlar.

    Azıkları kinleridir ,öfkeleleridir ve cahillikleri.

    Bak manzaraya ,kimi almış eline ateşini.

    Odunlarıdır sırtladıkları da, farkında değiller.

    Bilgelerin söz konusu ateş tasfirleri hep aynı ,budanın ateş vaazını okusak göreceğimiz bu. İbrahimin ateşe atılmasından kastedilen bu ,cahilleri mezarlara kadar götüren ün ve itibar kavgalarından yandıklarını söyleyen muhammedin işaret ettiği ateşte bu. Heraklitosun yargılayıcı ateşide çok farklı değil.

    Adalet dersen şöyle ,

    Herkes kör ,her kes topal ,her birimiz engelliyiz. Ama sağa bakıp başkalarının topallığını görmekte üstümüze yok ,sola bakıp da körlüğümüze kör diyoruz. Her kes aç ve açık..(Oysa fiilen kör ve topal olmasakta sembolik olarak bu ifadeleri kullanabiliyoruz)

    Kurulan tartılar burda ,cennet burda ,cehennem burda..Sırat üstünden geçiyoruz her an ,Bir ateş, yananda biziz ,yakanda biz. Hatta yaktığımız ateşle başkalarını sokanda biz.

    Kimide tahtlarının üzerine kurulmuş seyreylemekte..

    Altlarından ırmaklar akan cennetlerinde..

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)

Birileri, insanların hayattan beklentileri, ölüm v…

  • Ârif Cemil
    Ârif Cemil
    dunyadinleri.com/murat83871
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Manisa
    Meslek : Serbest
    Giriş : 2174
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : İnançlıyım
  • Yazan : Ârif Cemil Tarih : Beğeniler : 0

    Birileri, insanların hayattan beklentileri, ölüm ve sonrasına dâir korku ve zaaflarıyla o insanların arasına "elçi" sıfatıyla girip 'Tanrıcılık' oynadığında, orta yerde insanın yaradanını ve kendisini tanımasını sağlayacak, kişide gerçek iman oluşturacak Tanrısal prensipler yerine, ince siyaset, strateji ve taktik kombinasyonlarla dolu, temel mantık olarak birbiriyle çelişen kurallar yığını arz-ı endâm eylemeye başlıyor. Çoğumuz içine doğduğumuz kültürün bize dayattığı dini; korku, zaaf ve beklentilerimiz nedeniyle sorgulamadan kabul etmişizdir. İşin daha da tuhafı, hakkında pek fazla şey bilmediğimiz dinimizi, diğer bütün inanç sistemerinden daha üstün ve gerçek olarak düşünürüz. Burada samimiyet yoktur. Fakat insan çevresel baskılarla o kadar 'hizâ'ya getirilmiştir ki, kendisinde oluşan şartlanmayı 'iman' zannederken, içine düştüğü riyâkârlığın farkında bile değildir.

    Falan ya da feşmekân 'elçi'nin diğerlerinden daha 'üstün' olduğuna kendimizi inandırarak Tanrı'ya iman etmiş olmayız. Bu, kişiye biat kültürüdür. Buradan ortaya çıkan da, iman değil kültür dindarlığıdır. Tanrı ruhtur. Tanrı'yı somut/objektif ve nesnel olarak görmemiz mümkün olmadığına göre, O'nu ancak prensipleriyle - kurallar değil - tanımamız mümkündür.

    MESİH, Yuhanna 6/63'te şöyle buyurur.

    "...Sizlere söylediğim sözler ruhtur, yaşamdır."

    "

    İmza

Tanrı eğer adaletliyse sonsuza kadar azap vermez.…

Tanrı İnsanın (Beşer Demiyorum) yarattığı bir kavr…

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Beğeniler : 0

    Tanrı İnsanın (Beşer Demiyorum) yarattığı bir kavramdır. Ama İnsan, tanrı olmak istiyor

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)

merhaba Sadece Tanrı'nın Kulu, Pekçok insan dinini…

  • merkür merkür
    merkür merkür
    dunyadinleri.com/m71500
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 28
    İnandığınız Din : Diğer
    İnançlı Birimisiniz? : Belirtmiyor
  • Yazan : merkür merkür Tarih : Beğeniler : 0

    merhaba Sadece Tanrı'nın Kulu,

    Pekçok insan dinini ailesinin ve kültürünün ayrılmaz ve değiştirilemez bir parçası olarak görür.

    Bir kişinin ailesine saygı göstermesi tabi ki önemlidir, fakat Kutsal Yazılar Yaratıcımız ve amaçları hakkında hakikati aramanın daha önemli olduğunu söyler.( İşaya 55:6)

    Dünya dinlerinin öğrettikleri birbirleriyle çelişir, bu öğretilerin hepsi birden doğru olamaz. Dolayısıyla Kutsal Yazıların dediği gibi birçok insanın ' Tanrı için gayreti var, ama bunu tam bilgiye göre yapmıyorlar' (Romalılar 10:2)

    1. Timoteos 2:4 'te ise Tanrı'nın isteğinin her tür insanın hakikatle ilgili tam bilgi edinmesi olduğu yazılıdır.

    Peki tam bilgi nasıl bulunabilir?

    Cevabı bulmak için Kutsal Kitabı incelemenin neden yerinde olduğunu görelim. 2. Timoteos 3:16 'da ' Kutsal Yazıların hepsi Tanrı ilhamıdır ve öğretmek bakımından yararlıdır.' der.

    Kutsal Kitap tüm dinlerin Allah'a götürdüğünü öğretmez, tersine okurlarına duydukları herşeye inanmamalarını söyledikten sonra Tanrı'dan olup olmadıklarını anlamak üzere vahiyleri sınayın der. ( 1.Yuh. 4:1)

    Tanrı kendisini gerçekten bulabilmemizi istiyor.( Elçiler 17:26,27) Bu nedenle bulduğumuz kanıtlara göre davranmamız dinimizi değiştirmemiz anl***** gelse de yanlış olamaz.

    Fakat insanlar farklı bir dini benimsediklerinde artık belirli dini törenlere ve bayramlara katılamayacaklarına karar verebilirler. Bunun ailede olumsuz tepkiler doğurabileceğini kabul etmek gerekir. İsa peygamber de bunun farkındaydı ve şöyle dedi:

    ' Babayla oğul, anneyle kız, kaynanayla gelin arasında ayrılık yaratmaya geldim.' ( Matta 10:35)

    Kutsal Kitap Tanrı'yı seven insanların insanlardan önce Tanrı'ya itaat etmesi gerektiğini de söyler. ( Elçiler5:29) Dolayısıyla aile üyelerinden farklı bir inancı benimsediğimizde bazı problemler çıkabilir, ama yine de amacımız aile fertlerini memnun etmek yerine Tanrı'ya itaat etmek ve O'nu sevindirmek olmalıdır.

    Tanrı hepimize seçme özgürlüğü tanıyor. Hiç kimse kendisine doğru gelmeyen bir şekilde tapınmaya ve inançlarıyla ailesi arasında seçim yapmaya zorlanmamalıdır. Herkes kendi kararlarını kendisi vermelidir.

    Kısacası insanın kendi dinini seçmesi kesinlikle yanlış değildir, bu her insanın en doğal hakkıdır, olması gereken de budur...

    ( Kısmen Yehova'nın Şahitleri'nin Uyanış- Temmuz 2009 serisinden alınmıştır.)

    İmza