Diğer Dinler ve Dini Konular

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Diğer Dinler ve Dini Konular Tanrının Yolu Topluluğu İnancında Dinleri Birliği / Tanrının yolu dinlerin birliğinin adresidir.

Tanrının Yolu Topluluğu İnancında Dinleri Birliği / Tanrının yolu dinlerin birliğinin adresidir.

  • Tanrının Yolu Yolcusu
    Tanrının Yolu Yolcusu
    dunyadinleri.com/tanrininyolu
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İzmir
    Meslek : Eczacı
    Giriş : 5
    İnandığınız Din : Tanrının Yolu
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Tanrının Yolu Yolcusu Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 1 Okunma : 2983 Beğeniler : 0
    Tanrının Yolu Topluluğu İnancında Dinleri Birliği / Tanrının yolu dinlerin birliğinin adresidir.


    Günümüzde yaklaşık 6.75 milyar insan yaşamaktadır ve bunların % 80 ‘ i herhangi bir dine inanmaktadırlar. Geri kalan % 20 sinin ise büyük bir bölümü hakkında yaşadığı ülkenin politik tavırları nedeniyle net bilgiler olmadığından dolayı inançları hakkında ipucuna sahip değiliz. Ama insanların büyük bir çoğunluğunun yardım,şükür,ödül,ceza korkusu vs gibi nedenlerle bir veya birden çok Tanrı’ ya inandıkları reddedilemez bir gerçektir.

    İnsanların böylesine farklı inançlara sahip olmaları beraberinde büyük farklılıkları ve bir çok Tanrı Modelini doğurmuştur. Nasıl bir Tanrı ? Kimin Tanrısı gerçek? Her işe bakan ayrı bir Tanrı mı var veya tüm evrenden sorumlu tek bir Tanrımı mevcut ? Kuşkusuz bu ve ya buna benzer oldukça çoğaltılabilecek türden soruları zaman zaman kendimize sorsak da artık alışkanlık haline gelen kendi tanrı yada tanrılarımıza (!) itaat etmeye devam etmişizdir.

    Yeryüzünde faklı şeyler isteyen farklı emirler veren bir çok Tanrı yoktur. Tanrı tektir, ki O tek olmasa idi yeryüzü bu kadar kusursuz, birbirini tamamlayan ve çelişkisiz olmazdı. Evrendeki düzen ahenk korunamazdı. Bütün yaşamı ve yaşamı tamamlayan çevresel unsurları yaratan ve değişmelerine –evrimlerine – izin veren Yaratan sonlu veya başlangıçlı olmayan tek varlık tek olgudur.

    Tanrı tek ise bu kadar farklı dini yaklaşım neden kaynaklanıyor?

    Din ; insanlara sunulan Tanrısal yaklaşımlar ve Tanrı’ ya yaklaşma yollarının bütünüdür diye tanımlanabilir. Yeryüzündeki mevcut dinleri temelde 2 ‘ye ayırabiliriz;
    1- Tek tanrılı dinler
    2- Çok tanrılı dinler

    İster tek isterse çok Tanrılı inanış biçimlerinin amacı aslında i y i lerden olmaktır.

    Tek olan Yaratan bu kadar farklı dine neden izin verdi?

    Yaratan biz yaratılanları o kadar çok sevmektedir ki bize istediğimiz gibi yaşamlar sunmuştur. Tanrı için önemli olan namaz, oruç gibi bedensel veya vaftiz gibi anlaşma biçimli ibadetler değildir. Tanrı bizlerin yaşamlarına kendisini katmamızı ve kendisi için suçsuz yaşamlar sürmemizi istemektedir. Suçun ahlaksal boyutunun dışına çıkmayan Tanrı inançsal suçları ise bizim isteğimize göre var etmiştir. Zaman zaman bizlerle i y i lerden olanlar vasıtasıyla konuşarak bize isteklerimize göre yaşamlar sunmuştur. Bu isteklerin de Yaratan samimidir. Ve bize bizim isteklerimizle hüküm sürmüştür. İ y i lerden olanların başında gelen ve hüküm süresi uzun olan Davut,Musa,İsa,Muhammet gibi yolcularla bize isteklerimiz doğrultusunda yaşamlar sunmuş ve bize öyle hükmetmiştir.

    Bugüne kadar ki geçen zaman dilimi içerisinde bizlerin istekleri doğrultusunda (şikayetlerimizden arındırmak için ) bize yaşamlar sunmuştur. Kutsal kitap Son Söz de yaratan bizlere “(sizleri)farklı dinlerde bir ettim”
    diye seslenmektedir. İlk başta bu kadar farklı dine niye ihtiyaç vardı diye düşünebiliriz. Fakat yaşamı biz nasıl istediysek bugüne kadar Tanrı öyle var etmiştir.

    Öyleyse Musevi, Hıristiyan, İslam, Budizm olsun her dinin tek çıkış noktası bizim isteklerimize göre hüküm süren Yaratandır. Yaratan her dini yaşam biçiminde i y i lerden olanları ödüllendirip yanına almıştır. Kötüler ise Ruhsal Göçlerine devam etmektedirler.

    Tanrı bizim isteklerimizle hüküm sürerken Tanrının Yolu’ nu neden bize sunmaktadır ?

    Tanrı Son Söz’ de “Size i y i lerden olmanız için son kez sesleniyorum. Bundan öncekileri şikayetlerini(gidermek)zle dedim, şimdi Son Söz ‘ü şikayetleriniz için kendim söyledim” diyerek yaşam üzerindeki kendi isteklerimizi durdurmuştur. Sürekli suçlu olan bize, yaratılanlara, Tanrı artık kendi isteklerini söylemektedir. Bu noktada Tanrının Yolu ortaya çıkmıştır. Her dini var eden ve her dinde ibadetleri, duaları kabul eden Yaratan Son Söz ’ le bize yaşamsal sırları da beraberinde sunmuştur. Kendi isteğimizle oluşan yaşam biçimlerindeki (dinler) yanlışlıkları ortadan kaldırmıştır.

    İmza

    Ben sizleri şikayetlerinizden arındırdım. Hayatı dilediğiniz gibi yaşadınız ” (Son Söz)

yazdıklarınızı zevkle okuyorum.Son Söz'e nasıl ula…