Ezoterizm-Okültizm

VooDoo Cadılığı

  • Lilith Kızı
    Lilith Kızı
    dunyadinleri.com/lilith36baa
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Hafız
    Giriş : 51
  • Yazan : Lilith Kızı Tarih : Kategori : Ezoterizm-Okültizm Cevaplar : 2 Okunma : 3541 Beğeniler : 0
    VooDoo Cadılığı

    Afrikanın VooDoo dini bilindiği üzere diğer çok Tanrılı dinler gibi, Cadılığa izin vermektedir...

    VooDoo dinine inanan Cadılar da, iki ye ayrılmaktadır,

    İyi büyüler yapan büyücülere Houngan denirken,

    Kötü büyüler yapan büyücülere Bokor adı verilir...

    Şu anda Haiti ninde resmi dini olan VooDoonun büyücüleri birçok ülkede mevcuttur ve artık VooDoo büyüsü yapmak yasadışı sayılamamakla beraber, bütün latin amerika ülkelerinde de çok sayıda VooDoo büyü dükkanları açılmıştır...

    İmza

    Kutsal Tanrıça İnannam, bacaklarının arasındaki en güçlü büyüyü farkettiğinden beri tüm erkekler önümde eğiliyor... Kim karşı çıkabilir sana? Tanrıları, önünde diz çöktüren Tanrıça...

sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma şu geldi.keşk…

  • papatya çiçek
    papatya çiçek
    dunyadinleri.com/papatya
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek :
    Giriş : 577
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : papatya çiçek Tarih : Beğeniler : 0

    sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma şu geldi.keşke bütün iyi büyücüler(houngan)bir gün bir araya gelse ve mesela dünyada çıkmış savaşları sona erdirmek ve çıkması muhtemel savaşları önlemek için tüm yeteneklerini ortaya koysalar.hatta büyücü olmayan iyi niyetli insanlar da düşünce güçleriyle buna destek verseler.savaşlardan sorumlu olanların düşünceleri barış yönünde değiştirilmeye çalışılsa...nasıl olur?

    İmza

Alıntı cangüzel çiçek Demişki : sizin yazdıklarını…

  • Venganza de Liqari
    Venganza de Liqari
    dunyadinleri.com/devkanya2aa38
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DinGörevlisi
    Giriş : 382
  • Yazan : Venganza de Liqari Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı cangüzel çiçek Demişki :
    sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma şu geldi keşke bütün iyi büyücülerhounganbir gün bir araya gelse ve mesela dünyada çıkmış savaşları sona erdirmek ve çıkması muhtemel savaşları önlemek için tüm yeteneklerini ortaya koysalar hatta büyücü olmayan iyi niyetli insanlar da düşünce güçleriyle buna destek verseler savaşlardan sorumlu olanların düşünceleri barış yönünde değiştirilmeye çalışılsa nasıl olur


    Cevap :

    Sabavetimde sokaktan eve bir köpek yavrusu getirmiştim. Annem hastaydı zor yürüyordu. Köpek yavrusu balkona pisleyince annem "madem getirdin temizle bakalım" dedi. Ben de çocuk aklı işte, köpeğin dışkısının üstüne çamaşır suyu döktüm ve öylece bıraktım. Anneme de "temizledim" dedim . Çünkü annem de çatal-bıçak vesairenin üstüne çamaşır suyu döküyordu ve bir süre sonra onlar temizlenmiş oluyordu öyleyse çamaşırsuyu herşeyi temizlerdi ve o dışkı da artık hijyenik bir dışkı olmuştu. Tabii annem bir kaç gün sonra iyileşip de balkonda hala duran köpek dışkısını görünce ve ben "ama anne ben o kakayı çamaşır suyuyla yıkadım artık temiz o kaka" deyip de annemden zılgıtı yeyince bazı şeylerin çamaşır suyuyla bile temizlenmeyeceğini öğrenmiş oldum ve kağıtla alıp çöpe attım.

    Bundan sonrasını öztürkçe yazacağım bacım lütfen kusura bakma.

    Bu dünya öyle bir bok ki , tüm insanlar evliyaya dönüşse bile bu dünya gene de bok kalır çünkü pislenmiş değil, pisliğin ta kendisi. Bizlerin de buraya atılma sebebimiz bu boka bulaşmadan yürümeye çalışmak zaten. İnsanlar boka bulaşsa temizlenebilir ama bokun ta kendisi olan dünyayı klorak da temizleyemez. Buyüzden ne savaşlar biter ne zulüm. Düzeltemeyiz, kendimiz bulaşmamaya, alet olmamaya veya rıza göstermemeye çalışalım, bu yeter.

    (Dünya derken , Arz gezegenini değil ,insanların kahpe dünyasını kastediyorum tabii ki)

    Büyücü, bir dine bağlı olabilir ama din başkadır büyü başka.

    Din , iman ve teslimiyet işidir, tevazu ister havf u reca ister. Oysa

    büyücülük , yetenek ve uzmanlık işidir , çok fazla özgüven ister.

    Ki büyücülük de tıpkı diğer güç kaynakları gibi (para, seksapel, kurnazlık, deha, kaba kuvvet vb) kibire yol açabilir, en azından enaniyete. Büyücülerin bir araya gelip ortak çalışması çok zordur. Tarihte bu çok denenmiş ama pek işe yaramamış ve kalıcı olamamıştır, misal Altın Şafak.

    En önemlisi ise şimdi yazacaklarım:

    HÜKÜMDARLARA BÜYÜ YAPMAK NEREDEYSE İMKANSIZDIR !

    Çünkü kral, kraliçe, reisicumhur, başbakan gibi önemli şahısların ellerindeki dünyevi kuvvet onlara astral alemde de bir nevi koruyucu kuvvet kazandırır. Bir hükümdar başka bir hükümdara büyü yapabilir ama halktan biri tek başına , bir hükümdarı büyüyle öldüremez. Büyük bir büyücü topluluğu bunu başarabilir ama o kadar çok büyücünün enaniyetlerini yenip birbiriyle uyumlu çalışmak üzere aynı yere toplanarak enerjilerini birleştirmesi de pratikte imkansız .

    Savaş, dünyanın DNA'sında var, yaratılışı böyle. Enerji yok edilemez ancak dönüştürülebilir. Dünyada savaşlar da yokedilemez ama savaşmak için niyetler dönüştürülebilir. Diyelim ki dünyada din savaşları bitti, bu sefer de ideoloji savaşları başlar, onlar bitse çıkar savaşı başlar vesaire. Tüm insanlar erse bile ermişler arasında savaş çıkar ki ehline malum olduğu üzre bu da vakidir. Ermişler bile birbiriyle savaşabilir, savaşmıştır, savaşıyor. Dünya'nın ve insanın yapısı bu. Çamaşır suyu dökmekle paklanmaz.

    Uykum geldi bağlayamadım sonunu, demek istediklerimi anlamışsındır zaten bacım, sevgilerimle.

    İmza

    Tevrat : Yeremya , Bölüm :44 , Ayetler : 16-17-18

    16 "Yehova'nın adıyla bize söylediklerini dinlemeyeceğiz!

    17 Tersine, yapacağımızı söylediğimiz her şeyi kesinlikle yapacağız: Gökler Kraliçesi'ne buhur yakacak, atalarımızın, krallarımızın, önderlerimizin ve kendimizin Yahuda kentlerinde, Kudüs sokaklarında yaptığımız gibi ona dökmelik sunular dökeceğiz. O zamanlar bol yiyeceğimiz vardı, her işimiz yolundaydı, sıkıntı çekmiyorduk.

    18 Oysa Gökler Kraliçesi'ne buhur yakmayı, dökmelik sunular dökmeyi bıraktığımız günden bu yana her yönden yokluk çekiyoruz; kılıçtan, kıtlıktan yok oluyoruz."