Ezoterizm-Okültizm

Zaman Nedir

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Kategori : Ezoterizm-Okültizm Cevaplar : 0 Okunma : 5229 Beğeniler : 0
    Zaman Nedir

    Defalarca kez peş peşe zaman derseniz ,zaman anlamını yitirecektir. Zaman bizim koşullandırılmışlıklarımızdan birisidir.

    Çemberin çevresinde başlangıç ve son ortaktır....O....HERAKLİTOS

    Çember AN dır..Anda zaman ve mekan yoktur.Başlangıç ve son yoktur..Yani zaman çember gibidir..

    Yada zen budistlerinin değimiyle var olan herşey sonsuz evrende her daim vardır. Şu an gökte uçan kuşlar gibi ,hiç bir yere gitmiyorlar..

    Zaman doğrusal değil ,görecelidir. Kimilerine göre filim rulolarındaki resimler gibi anların peş peşe sıralanışıdır ,anların bir arada görülmesidir.

    Çoğumuz zamana doğrusal akış olarak bakmak üzere koşullandığımızdan zamanın doğrusal olmadığını gözlemleyemiyoruz..

    Muhiddin-i Arabi ( 1165-1240 ) nin düşünceleri ise şöyledir.

    " Sen AN mevhumu ile anılan zamanların hepsinde yakınlık ve uzaklık içindesin.Şu manaları da unutma. Ezel şu an'dır, ebed şu an'dır, kıdem şu an'dır. Yani ezel, ebed, kıdem şu içinde bulunduğun ve göz açıp kapayacak kadar bir zaman içinde elden çıkardığımız vakte sığdırılmıştır. İŞ BU VAKTİN İÇİNDE KENDİNİ ARA "

    Biraz daha gerilere giderek, Roma İmparatoru Marcus Aurelius (121-180 ) ün şu sözlerine kulak verelim.

    " Şimdiki zamanda var olanı görmüş bulunan kişi, her şeyi görmüştür; hem ezelden beri var olmuş her şeyi hem de, zamanının sonsuzluğu süresince var olacak her şeyi; çünkü her şey banzeş ve aynı anlamda görünürler. "

    Uzak Doğuda bir Zen Patriği olan Hui-Neng " Şimdiki an, mutlak sessizliği temsil eder. Şu an gerçekleşmesine rağmen , bu sürenin hiçbir sınırlaması yoktur ve işte sonsuz mutluluk buradadır. " Yine bir Zen öğretmeni olan Dogan'ın " Çoğu kişiler zamanın geçip gittiğine inanırlar. Fakat gerçekte geçen zaman, olduğu yerde kalmaktadır. Söz konusu geçip gitme fikri belki ZAMAN olarak isimlendirilebilir. Ancak bu temelde yanlış bir fikirdir. Çünkü yalnızca geçip giderken gören birisi, zamanının yerinde durduğunu anlamaz " tarzındaki yaklaşımı, ilginç ve bir o kadar da düşündürücü.

    Eski Mısır'ın Ölüler Kitabımda zaman şöyle ifade ediliyor. " Ben dün, bugün ve yarınım. Ona ait olandan yoksun olan tek gün bile yoktur. Şimdiki zaman benim açtığım yoldur. "

    Einstein, çok eski bir dostunun ölümü nedeniyle oğluna yazdığı başsağlığı mektubunda şunlar dile getiriyor.

    " O, bu tuhaf dünyadan, biraz benden önce giderek ayrıldı. Bu hiçbir şey demek değildir. Bizim gibi fiziğe inanan, geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasındaki ayırımın yalnızca inatçı, ısrarlı bir yanılsama olduğunu bilir."

    Yani şu an ana rahmine düştük, şu an doğduk ,şuan yaşıyoruz ,şu an öleceğiz.

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)

İlgili Sayfalar : Ezoterizm-Okültizm