Spor

Ana Sayfa Forum Gündem Spor İp Atlamanın Faydaları

İp Atlamanın Faydaları

  • Oğuz Abdullah
    Oğuz Abdullah
    dunyadinleri.com/oguz07761
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Memur
    Giriş : 131
  • Yazan : Oğuz Abdullah Tarih : Kategori : Spor Cevaplar : 0 Okunma : 3857 Beğeniler : 0
    İp Atlamanın Faydaları

    Küçük yaşlarda yalnızca bir oyun olarak görülen ip atlama, aynı zamanda sağlık için son derece gerekli bir spordur. Düzenli olarak uygulamaya geçirilmesi gereken bu sporun zayıflama, boy uzatma ve kalp sağlığı konusunda olumlu etkileri vardır.

    Hayatımızın çoğu yerinde bir refleks olarak yerini almış olan zıplama hareketlerinin gerekleri ip atlama sayesinde tam anlamı ile yerine getirilir. Pek çok ülkede okullardaki beden eğitimi dersleri programlarına da yerleştirilen ip atlama egzersizleri, özellikle kalp sağlığı açısından büyük yararlı etkilere sahip. Vücuttaki kılcal damarların dolaşımını geliştirerek stresi azaltan ve kalbi rahatlatan ip atlama egzersizleri, kan dolaşımını sağlayan pek çok kasın da daha etkili çalışmasını sağlıyor.

    Hareket edilmesi nedeniyle doğal olarak zayıflatan ve ideal kiloya ulaşma konusunda yardımcı olan ip atlama egzersizleri için belli bir yaş sınırı yok. Eğer yaşınızın ilerlemesi nedeniyle bir uzvunuzun incineceğinden korkuyorsanız, bir fizyologa danışarak ip atlama egzersizi konusunda program ve biçim bilgisi edinebilirsiniz.

    İmza