Türkiye

Ana Sayfa Forum Gündem Türkiye 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü

  • Promete ..
    Promete ..
    dunyadinleri.com/promete5216e
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İçel
    Meslek : Mühendis
    Giriş : 55
  • Yazan : Promete .. Tarih : Kategori : Türkiye Cevaplar : 0 Okunma : 1984 Beğeniler : 0
    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü

    Bizde genelde emekçisi unutulur, marka indirimlerine 3-5 program eklenir, gerçek emekçi, gerçek özgürlükçü sokaktadır. Zaten bir zahmet markası da, medyası da, kurumları da bulaşmasın. Hele ki devlet, hele ki medyanın malum kesimi…

    Cinsiyet ayrımcılığının ülkenin genetiğine işlendiği aşikâr. Pozitif ayrımcılık adına aldıkları kararlarda bile bunun altını kalın çizgilerle çizen erkek egemen bir toplumun kadınları olarak Danıştay’ından, stadyum tribününe kadar 'güzellik' olsun diye ihtiyaç anında ortaya sürülecek kartlar gibi görüyorlar bizi.
    Türkiye Futbol Federasyonu da boş mu duracaktı?

    Durmadı, 2011 – 2012 sezonunda köküne kadar ayrımcılık içerin bir karar aldı;
    “Seyircisiz maçlara artık kadınlar ve çocuklar girecek”.
    Yani içeride ister bin ister yüz bin kadın olsun o maçın adı seyircisiz, karşılığı takıma, kulübe ceza.
    Yatıp kalkıp Fenerbahçeli kadınlara dua etsinler.
    Fenerbahçelerine, davalarına sahip çıkmak adına oluşturdukları o muhteşem görüntüler olmasa yatacak yeri yoktu kadını ceza olarak gören zihniyetin.
    Ama gene yok.
    Ama gene olmamalı.

    Her ne kadar her 'cezalı' maçta aynı destek, aynı görüntüler yaşansa da bu ilkel saçmalığa bir son verilmeli.
    Buna karşı çıkacak olan kadın da çok fazla biliyorum.

    En azından ekonomik durumu uygun olmayan, evden normalde izin alamayan bir sürü kadın çocuk faydalanıyor diyenler de olabilir.

    Bunun için farklı sistemler üretilebilir. Ama temelinde memleketi işlerini becerememek, zengini zenginleştirirken halkı bir maç biletini bırak, ekmek alamayacak hale getirmek değil mi?

    Daha ilk maçta, o tribünlerin dünyanın en güzel festivaline dönüştüğü maçta 'ceza değil taraftarız' başlığıyla yazdığım, sonradan pankarta dönüşen yazıya konu olan fikirlerim değişmedi. Eşit şartlarla erkeklere aynı cezayı çekmeyi tercih ediyorum. Ve kadınların 'ceza' olmasını reddediyorum…

    KADIN SPORCU OLMAK…
    Ülkede kadın olmak giderek zorlaşıyor. Sunucunun yakasından, buz patencinin kostümüne, konuğun etek, kol boyuna kadar her şeye karışan bir hükümdarlığın ve savunucularının kadın bedenine takıntılarını her gün artan oranda hissediyoruz.

    Bu durumda tabii ki aklımıza kadın sporcular gelmiyor değil. Ve kadın atletlerimizin yarış sırasında giydiği kıyafetler de sorun olmadı değil. Bunun boyutlarının ne kadar artacağını kestirmek mümkün değil. Ancak geleceğini sporda gören kız çocuklarının ve ailelerinin hayallerini, planlarını nasıl etkileyecek ya da gelecekte sporda kadınlarla ne kadar var olabileceğimiz de bu günden düşündürüyor.

    Kadın yöneticilerin bir elin parmakları kadar olduğu, tribünlerdeki kadınlarıyla övünenlerin bile bir kadın yöneticiyi bile ikame edemediği konusuna gelemedim bile.
    8 Mart spor ve tribün emekçisi kadınlara da kutlu olsun…

    İmza