Bahai Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Bahai Dini Haberleri İranlı Bahailer’den saldırılara tepki mektubu

İranlı Bahailer’den saldırılara tepki mektubu

İranlı Bahailer’den saldırılara tepki mektubu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bahai Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4444 Beğen : 0

İran’da yaşayan Bahailerin önde gelen isimlerinden 515 kişi İran Şii Semahatleri’ne hitaben yazılmış bir mektup yayınlayarak Bahailerin can ve mal güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Çok sayıda yazar, şair ve kanaat önderinin imzasını taşıyan mektupta İran’ın değişik inanç ve etnik gruplarına saygı duyulması ve mezhebi farklılıkların bahane edilerek Bahailerin hedef alınmasından vazgeçilmesi talep ediliyor.

Mektupta yer alan bazı ifadeler şöyle: “İmam Ali’nin adaletinden bahsedilen Şii nüfusun yoğun olduğu bir ülkede Etaullah Rezvani’nin öldürülmesi ve Kudretullah Mudi’nin, karısının ve kızının suikaste uğraması kabul edilemez olaylardır. Yetkililer Bahailere karşı uygulanan ayrımcı ve adaletsiz uygulamalara sessiz kalıyor. Can güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyoruz.”

Bahailere karşı yapılmış ve bazıları ölümle sonuçlanan toplam 50 saldırı olayından bahsedilen mektupta, kanaat önderleri ayrıca Amerika merkezli Mezheb Özgürlükleri Kurulu’nun 2013 raporuna da dikkat çekiyor. Söz konusu rapora göre İran, Irak, Pakistan ve Tacikistan azınlıkların dini inaç özgürlükleri açısından en kötü ülkeler sıralamasında ilk dört sırada yer alıyor.

BasNews



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler