Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık ABD 'Kıyamet'e hazırlanıyor!

ABD 'Kıyamet'e hazırlanıyor!

ABD 'Kıyamet'e hazırlanıyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3145 Beğen : 0

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Amerikan Uzay Dairesi ( NASA ) bazı astronotlara ‘göktaşı eğitimi’ vermeye başladı. Richard Gray’in kaleme aldığı haberde, Avrupa Uzay Ajansı’nın (European Space Agency) ilk İngiliz astronotu olan Tim Peake’in de dahil olduğu bir grup astronota, bir göktaşına inebilmek için gerekli eğitimlerin verilmeye başlandığı belirtiliyor. Peake önümüzdeki ay göktaşları üzerinde araç kullanabilmek, uzay yürüyüşleri gerçekleştirmek ve yüzeyden numuneler almak üzerine eğitim alacak. Söz konusu eğitimde göktaşının dünyaya tehdit oluşturması durumunda göktaşının nasıl yok edileceğine dair de eğitimler verilecek.

İnsanoğlu ve insankızının şu ana dek gidebildikleri en uzak nokta Ay’dı ve o da yaklaşık 385 bin kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eğitim alan astronotların ise 2030’un sonlarında, 4 milyon 828 bin kilometre uzaklıktaki göktaşlarına bile gidebilmesi planlanıyor. Göktaşlarına yapılan ilk turlarda bilimsel araştırmalar yapılacak ve göktaşının üzerindeki ortamla ilgili bilgi edinilmeye çalışılacak. Ancak Dünya yörüngesine girme durumlarına karşılık, göktaşlarını parçalayabilecek eğitimden geçirilecekler. Göktaşları güneşin etrafında saatte yaklaşık 80 bin kilometre hızla dönüyor. Küçük oldukları için üzerlerinde neredeyse hiç yerçekimi bulunmuyor. Bu yüzden göktaşlarının üzerine güvenle inmek pek de kolay olmayacak.

Şimdilik risk yok
NASA şu anda 400’den fazla, Dünya’yı yok edebilecek potansiyeldeki göktaşlarını inceliyor. Bununla beraber söz konusu göktaşlarının pek çoğu, düşük seviyelerde risk taşıyor.

Binbaşı Peake, “Sahip olduğumuz ve halen gelişmekte olan teknolojimiz sayesinde, 1 yıl içinde bir göktaşı görevine çıkmamız kesinlikle mümkün. Göktaşları birkaç sebepten dolayı ilgi çekiyor. NASA genellikle göktaşları yoluyla bilimsel keşifler yapmakla ilgileniyor. Zira göktaşları evrenimizin milyarlarca yıllık tarihinden izler taşıyor. Aynı zamanda bu objeler sürekli dünyanın aşırı şekilde yakınından geçiyor ancak biz bunları nadiren duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl bir göktaşı dünyanın sabit yörüngesine girdi ve bu Dünya’nın pek çok uydusundan daha yakın bir mesafeden geçmesi demek. Eğer yeterince erken uyarılırsak, bir göktaşının yönünü değiştirmek için robotlardan yararlanabiliriz. Ancak son anda ve büyük bir göktaşıyla karşılaştığımızda, Armageddon filmindekine benzer bir şekilde, insanlı bir göreve çıkmamız gerekir. Bu noktada, göktaşları üzerinde çalışmamız için bize verilen eğitim yararlı olacaktır.”

Mars görevleri için de alıştırma yapılıyor
NASA ’daki yetkililer, bu ay içinde Japonya ’da bir konferans yaparak, bir göktaşı üzerinde yapılacak insanlı bir görev hakkında bilgi verecekler. Söz konusu görevde şimdilik robotlar kullanılması planlanırken, 2016’ya kadar bir göktaşından numuneler toplanması amaçlanıyor. Yetkililer bu tip görevler sonucunda, Mars’a ve başka gezegenlere gitmek için gerekli teknolojinin de test edileceğini vurguluyor.

Binbaşı Peake ve 5 astronot, önümüzdeki ay Florida açıklarındaki bir sualtı üssüne gidecekler. Burada 12 gün boyunca Atlantik Okyanusu’nun 20 metre altında yaşayacak ve göktaşı üzerindeki gibi yerçekimsiz bir ortamda çalışmanın zorluklarını test edecekler.

Armageddon görevi
Göktaşı görevi, başrollerinde Bruce Willis ve Liv Tyler’ın olduğu Armageddon filminde anlatılanlara benziyor. Filmde dünyayı yok edebilecek büyüklükteki bir göktaşını yok etmek üzere, petrol sondajı konusunda uzman bir grup Amerikalı görevlendiriliyordu. Bu küçük grup, göktaşı üzerinde nasıl ilerleyeceğine dair eğitimler alıyor, 1 ay gibi bir sürede göreve hazır hale getiriliyordu. (Telegraph)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler