Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Eczacılardan zayıflama hapı uyarısı

Eczacılardan zayıflama hapı uyarısı

Eczacılardan zayıflama hapı uyarısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2883 Beğen : 0

Türk Eczacıları Birliği, zayıflama ilaçlarının tehlike saçtığına dair bir açıklama yaptı.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, 'Tamamen bitkisel' sloganıyla yola çıkan ve merdiven altı üretimi yapılan zayıflama ilaçlarının, eczane dışındaki pek çok yerden kolaylıkla temin edilebildiği, çoğu zaman kaçak yollarla ülkeye sokulduğunu bildirdi.

Açıklamada, içeriğinde ne olduğu bile bilinmeyen bir biçimde üretilerek tüketiciye sunulduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Bu tür ürünlerin bitkisel olduğu gerekçesiyle zararsız olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Çünkü bitkisel ürün bile olsa, bu tür ürünler eczacı denetiminde, doğru dozlarda ve doğru kullanım şekilleriyle tüketilmelidir. Her ilaçta olduğu gibi, bitkisel ürünlerde ve hatta bitkilerde de yanlış kullanım, başka hastalıkları ve beraberinde ölümü bile getirebilmektedir"

Türk Eczacılar Birliği ayrıca, bu tür ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılıp ilaç takip sistemine alınmasını istedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler