Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Ertesi gün hapları kullananlar kaydedilecek

Ertesi gün hapları kullananlar kaydedilecek

Ertesi gün hapları kullananlar kaydedilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2469 Beğen : 0

Sağlık Bakanlığı çok tartışılacak yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, cinsel ilişkinin hemen sonrasında gebe kalmamak için kullanılan 'ertesi gün hapları' için harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın ertesi gün haplarıyla ilgili, eczaneler ve ecza depoları aracılığıyla kullanım sayısını ve kimler tarafından kullanıldığını belirleme kararı aldığı iddia edildi.

Sevil Arınan'ın Cumhuriyet'te yayımlanan haberine göre; Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, bakanlık olarak ertesi gün haplarıyla ilgili çalışma başlattıklarını doğruladı.

Doğum kontrol yöntemlerini özellikle aile hekimleri aracılığıyla uyguladıklarını kaydeden Öztürk, “Bakanlık olarak amacımız tamamen kullanımı yaygınlaştırmak. Şu an maliyet analizini çıkarmaya çalışıyoruz. Sonrasında personeli eğiteceğiz, aile sağlık çalışanları aracılığıyla hapları dağıtacağız. Bunu tespit etmenin de bir sakıncası yok. Bakanımız Recep Akdağ da bu yeni uygulamamızı uygun gördü” görüşünü dile getirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler