Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Gıda teröristlerinin son oyunu!

Gıda teröristlerinin son oyunu!

Gıda teröristlerinin son oyunu!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3101 Beğen : 0

Zehir saçan gıdalara baharat ve kuruyemişler de eklendi. İyi kurutulmamış, nemli kalan baharat ve kuruyemişler, kansere, karaciğer ve beyin tümörü ile ani ölümlere neden oluyor. İnsan sağlığını hiçe sayan bazı hileciler, kırmızı toz bibere kiremit tozu katarak renklendiriyor.

Takvim'den Özlem Tercanlı'nın haberine göre toz karabiberi de siyahlaştırmak için boya kullanan hileciler, açık baharatların içine de kurutulmuş ot-sap katarak tüketiciyi kandırıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, kalıntı izleme çalışmalarının sonuçlarına göre gıda gruplarında en büyük riskin baharatlarda olduğunu söyledi. Satış noktalarında yaptıkları incelemelerde, nemli ve sıcak ortamda satılan, kurumadan paketlenen baharatlarda, küflerin salgıladığı aflatoksin maddesinin yaygın olarak görüldüğünü bildiren yetkililer, "Bu madde, kansere, beyin ve karaciğer tümörü ile ani ölümlere neden oluyor" dedi.


'AÇIK OLANDAN KAÇININ'

Sadece baharatlarda değil, fındık, fıstık, ayçekirdeği ve ceviz gibi yağlı tohumlarda da sıklıkla aflatoksine rastladıklarını kaydeden yetkililer, şöyle devam etti: "Baharatlarda tüketicinin bunu fark etmesi mümkün değil. Ama yediğiniz fındık, fıstıkta eğer acımsı bir tat hissediyorsanız, bu aflatoksindir, kesinlikle yemeyin. Asla açıkta satılan ürünlere rağbet göstermeyin." Baharat ve kuruyemiş alırken, markette uygun koşullarda saklandığından emin olunması gerektiğini anlatan yetkililer, ürünlerde bakanlık onayının aranması gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar, küçük paketlerin tercih edilmesini önerdi.

İTHAL ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

İsveç Gıda Ürünlerini Denetleme Kurumu, Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilerek İsveç'e getirilen taze ya da toz halindeki baharatlarda mide rahatsızlıklarına yol açabilecek bakterilerin bulunduğunu açıkladı. Kurum, bu ürünlerde salmonella, koli basili ve Campylobacteri gibi tehlikeli bakteriler buldu.

AMBALAJLI ÜRÜN ALIN

Gıda Güvenliği Derneği, şu önerilerde bulunuyor:

Bakanlıktan izinli firmaları tercih edin. Baharatların üzerinde/içinde bulunan küfler (aflatoksin) insan sağlığını tehdit eder. Üründeki rutubet küf gelişimini teşvik etmektedir. Küflü ürünler de ölümcül hastalıklara yol açmaktadır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler