Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Gize’nin Büyük Piramidi’nde Gizemli Bir ‘Boşluk’ Keşfedildi

Gize’nin Büyük Piramidi’nde Gizemli Bir ‘Boşluk’ Keşfedildi

Gize’nin Büyük Piramidi’nde Gizemli Bir ‘Boşluk’ Keşfedildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3756 Beğen : 0

Bilim adamları Gize’nin Büyük Piramidi’nde gizemli bir ‘boşluk’ keşfetti. Gizem, Büyük Gize Piramidi’ne hiç de yabancı değil. Mısır’da bulunan Büyük Giza Piramitleri’nin en büyüğü ve en eski olanı Büyük Piramit olarak bilinen Keops Piramidi’nin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi.

Fakat şimdiye dek hiç kimse, kalker ve granit duvarlarında gizlenmiş 30 metre uzunluğunda bir alana rastlamamıştı.

Nature isimli doğa dergisinde geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan bir makaleye göre, uluslararası bir grup bilim insanı modern teknolojiyi piramitin içini görüntülemek için kullandı.

Araştırmacılar dedektörlerini piramidin Kraliçe odasına yerleştirdikten sonra bir şeyler olduğunu fark ettiler ve beklenmedik bir biçimde çok sayıda müon buldular. Böylece oda üzerinde daha önce tanımlanamayan bir “boşluk” veya boş bir alan olduğu öne sürüldü.

Üç fizikçi ekip, bulgularından emin olmak için ölçümleri tekrarladı. Her seferinde sonuç aynıydı.

Araştırmacılar, keşfin, büyük piramidin nasıl inşa edildiğini daha iyi anlamalarına yardımcı olmasını umuyorlar.

Büyük alan, yatay veya Büyük Galeri gibi eğimli olabilir. Amacı ve içinde yatan şey hala belirsiz ve bilim adamları içindeki bu boşluğu öğrenmek için müdahaleci bir teknik kullanmayı planlamıyorlar. Bu boşluğa giden herhangi bir kapı veya geçit yok.

Mısır Antik Eserler Dairesi sözcüsü Mohammed İsmail, “Büyük Piramit bu, dokunamayız,” dedi.

Bunun yerine, bakanlık, diğer araştırmacıların bulguyu doğrulamak için farklı veya daha ileri teknikler kullanma önerilerini bekliyor.

Piramide taştan delikler açmak ve bir kamera takmak gibi müdahaleci teknikler kesinlikle yasak. 4500 yıl önce Firavun Khufu tarafından 139 metre yaptırılan piramit Gize’deki piramit grubunun en büyüğü ve Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri.(CNN, BBC)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler