Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kimsesiz Kalan İnançlı İnsanların Depresyona Girme Olasılığı Daha Az

Kimsesiz Kalan İnançlı İnsanların Depresyona Girme Olasılığı Daha Az

Kimsesiz Kalan İnançlı İnsanların Depresyona Girme Olasılığı Daha Az
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 1847 Beğen : 0

Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, Tanrı’ya inanan insanların kimsesiz kaldıklarında inançlı olmayan insanlara oranla depresyona girme olasılıklarının daha az olduğu belirtildi. Araştırmada, Tanrı’ya inananların, yaşama isteğini sürdürme olasılığının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Toplam 19 bin 775 kişinin katıldığı anket, Journal of Personality adlı internet sitesinde yayınlandı.

Daily Mail’e göre, araştırmanın baş yazarı olan doktora öğrencisi Todd Chan, “Sosyal ilişkileri olmayan insanlar için Tanrı, insan ilişkilerinin normal olarak sağlayacağı motivasyonların bir kısmını telafi eden bir ilişki olarak yardım edebilir” diye belirtti. Gazeteye göre, katılımcılara inançları, arkadaşlıkları, yalnızlık duyguları ve amaçları soruldu.

Yazar Nicholas Michalak, “Araştırmamıza göre, eşit derecede sosyal kopukluk hisseden iki kişi düşünüldüğünde, Tanrı’ya daha fazla bağlı olan bireyin yaşamda daha iyi bir amacının olacağını düşünüyoruz” diye ekledi.

Araştırma, Tanrı’nın tüm insan etkileşimlerinin yerini tutamayacağı sonucuna varırken nitelikli insan ilişkilerinin hala hayatta birincil ve kalıcı bir amaç kaynağı olduğu nitelendi. Ayrıca, Tanrı’nın insanı, sosyal bir varlık olarak yarattığını söyleyen Kutsal Kitap öğretisini destekleyen araştırmada, Kutsal Kitap’ı yansıtan şekilde, yardım etmenin, birlikte sevinmenin ve birlikte ağlamanın önemi üzerinde duruldu.(CHL)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler