Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kuduz'a karşı dirençliler

Kuduz'a karşı dirençliler

Kuduz'a karşı dirençliler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3173 Beğen : 0

Peru Amazonu'nda yaşayan bir grup insanın, kuduz hastalığına karşı doğal direnç geliştirdiği tahmin ediliyor. Kuduz aşısı olmamış altı kişiden alınan kan örneklerini analiz eden bilim adamları, bu örneklerde "kuduza neden olan virüsü etkisiz hale getiren antikorlar" buldu.

Bazı insanların hastalığa karşı bağışıklık tepkisi geliştirdiğini tahmin eden bilim adamları, bunun, yeni tedavi yolları bulmak için kullanılabileceğini belirtti.

"American Journal of Tropical Medicine and Hygiene" dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan bilim adamlarından Bulaşıcı ve Zoonotik Hastalıklar Ulusal Merkezinden Doktor Amy Gilbert, kuduz vakalarının çok büyük çoğunluğunun öldürücü olduğunu belirterek, bu keşfin, kuduzun ölüm nedeni olarak görüldüğü bölgelerdeki hayatları kurtarabilecek etkili tedavi yolları geliştirilebileceğini düşündürdüğünü söyledi.

Yarasaların ısırması sonucu öldürücü vakaların sık görüldüğü Peru'nun Truenococha ve Santa Marta adlı iki ücra toplumunda yapılan bu araştırma kapsamında, 63 kişiden kan örneklerinin alındığı ve yedi kişide kuduz virüsünü etkisiz kılan antikorlar saptandığı, bu yedi kişiden sadece birinin aşı olduğu kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü 'ne göre, kuduz yüzünden dünyada yılda 55 binden fazla kişi hayatını kaybediyor.

ABD ve Kanada 'da kuduzdan başlıca ölüm nedeninin yarasalar olduğu belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler