Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Oruç tutarken kalbinizi koruyun

Oruç tutarken kalbinizi koruyun

Oruç tutarken kalbinizi koruyun
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3005 Beğen : 0

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı İçingür, “Temmuz sıcakları uzun günler birleşince 15 saatlik açlık, kalp hastaları için tehlikeli olabilir” dedi.Uzmanların önerileri:

Sahuru asla atlamayın: Tuzlu ve tatlı olmayan, doyuruculuğu yüksek yemekler seçin.
Açlığı cevİzle bastırın: Ceviz, fındık ya da badem gibi kuruyemişler içeriğindeki yağdan dolayı tokluk verir.
İftarda yavaş yavaş yİyİn: İştahla iftar sofrasına oturup hızla yemek yenmesi mide sorunu, reflü ve kiloyu da beraberinde getirebiliyor. İftarla sahur arasında küçük porsiyonlarla en az 3 öğün tüketin.
Su önemlİ: Günde mutlaka en az 1.5-2 lt su tüketilmeli. Sahurdaki tüketim yarım litrenin altında olmamalı. Ancak iftarda aç karnına bir bardaktan fazla su tüketmeyin. Yemekten sonra yarım saat aralarla birer bardak su içebilirsiniz.
Hareketİ İhmal etmeyİn: Uzun süren açlık metabolizmayı yavaşlatır. İftardan 1 saat sonra 30 dk. hafif tempolu yürüyüş, yüzme, plates metabolizmayı hızlandırır.
Gündüz uykusu şart!: İftar ve sahur arasındaki uyku süresi çok kısa. Ayrıca öğle uykusu uyuyanların uyumayanlara göre kalp krizi geçirme riski yarı yarıya düşüyor.
Sİgara: İftarla birlikte arka arkaya 3-4 sigara içimi aritmi sonucu ani ölümlere neden olabilir. Sahurda sigara sonrası hemen uyku da kalp krizi riskini arttırır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler