Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık RedHack'ten İçişleri Bakanlığı'na ikinci ziyaret

RedHack'ten İçişleri Bakanlığı'na ikinci ziyaret

RedHack'ten İçişleri Bakanlığı'na ikinci ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2627 Beğen : 0

Hacker grubu RedHack, İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesini yine hack'ledi. Grup, şifrenin değişmediğini, "123456" olduğunu ve işlerinin kolay olduğunu açıkladı.

Radikal gazetesinden Serkan Ocak'a konuşan RedHack üyeleri, geçen hafta İçişleri Bakanlığı'nın sitesindeki "dosyalar" bölümüne de aynı şifreyle girdiklerini söyledi.

Grup, Şubat ayında hack'lediği Polis Ağı (POLNET) ile Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularının şifresinin de "123456" olduğunu açıklamıştı.

TÜBİTAK uyardı ama...
Uluslararası hacker grubu Anonymous ile RedHack, 27 Nisan-1 Mayıs arasında resmi kurumlara ait internet sitelerini hack'leyeceklerini açıklamışlardı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), devlet kurumlarını, "123456" şifresini kullanmalarını konusunda uyarmıştı.

İnternetin "fişi çekildi"
İnternet sitelerine saldırı geçen Cuma akşamı (27 Nisan) başladı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), aralarında Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları gibi 20'ye yakın resmi kamu kurumunun saldırı altında olduğunu duyurdu.

Redhack, saldırıdan korunmanın en iyi yolunun "fişi çekip beklemek" olduğunu söylemişti.

İnternet servis sağlayıcısı Türk Telekom Net (TTNET) 22.00-24.00 arasında fişi çekti, internet bağlantısı kesildi.

RedHack dün öğlen saatlerinde İçişleri Bakanlığı'nın sitesine ikinci bir saldırı düzenledi. Grup, sitenin "icisleri.gov.tr/yonetim/v1/sitelerim/aspx" uzantılı adresteki "yönetim" sistemine sızdı.

Buradaki bilgileri hack'leyen Redhack, sisteme "kullanici" şeklindeki kullanıcı adı ve "123456" şifresiyle girdiğini açıkladı.

Grup, eylemlerinin, Redhack üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan yedi kişi bırakılana kadar devam edeceğini ifade etti.

BTK'dan "siber tatbikat"
TTNET dün bir açıklama yaparak önceki akşam yaşanan internet kesintisini "teknik aksaklığa" bağladı.

TTNET'in açıklamasına göre 27 Nisan gecesi Türk Telekom altyapısında teknik ekipman kurulumları sırasında aksaklık yaşandı ve bazı bölgelerde internet erişiminde sorun çıktı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu yıl mayıs ve ekim aylarında tatbikat yapmaya karar verdi. Mayıs tatbikatı için hazırlıklara başlandı.

BTK ve TÜBİTAK tatbikatlardan ilkini geçen yıl gerçekleştirdi. 25-28 Ocak 2011 tarihinde yapılan tatbikatta kamu kurumlarının yanı sıra özel şirketler de tatbikata davet edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler