Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Budizm’in en önemli simgesi: Kaplan Yuvası Manastırı

Budizm’in en önemli simgesi: Kaplan Yuvası Manastırı

Budizm’in en önemli simgesi: Kaplan Yuvası Manastırı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2802 Beğen : 0

Kaplan Yuvası Manastırı, Bhutan dilinde Paro Taktstang, 1962 yılından itibaren Budizm’in önemli mekanlarından biri olarak yer almaktadır.1998 yılında meydana gelen bir yangınla hasar alan tapınak, restore edilerek tekrar açılmıştır.

Bhutan Krallığı, Çin ve Hindistan arasında, Himalaya dağlarının doğusunda yer alan küçücük bir Güney Asya ülkesidir.

1999 yılında televizyon yayınının başlamasıyla birlikte Bhutan, dünyanın en son televizyon yayını verilen ülkesi olmuştur.

Doğal güzellikleri ve nefes kesici tabiatıyla ünlü Bhutan Krallığı, bu güzellikleri koruyabilmek adına yıl içerisinde yalnızca belirli sayıda turisti ziyaretçi olarak kabul eder.

Bu sebeple bölgeye gitmek biraz çetrefilli bir hal almaktadır. Bhutan’a bir gezi yapmak istiyorsanız yerel bir tur şirketi ile iletişime geçip vize başvurusu yapmak, daha sonra da bakanlık tarafından onay almak gerekir.

Üç bin metre yüksekliğindeki dağ yamacına kurulmuş tapınağın hikayesi de oldukça efsanevidir. Rivayete göre milattan sonra sekizinci yüzyılda, Guru Rinpoche (Padmasambhava olarak da bilinir) adındaki bir rahip, Bhutan’da Budizmi yaymak istemiş ve Kaplan Yuvası olarak bilinen bu dağ yamacındaki mağaraya, dişi bir kaplan şekline giren Prenses Yeshe Tsogyal’ın sırtında uçarak gelmiş. Guru Rinpoche’un mağaraya gelme amacı ise Simgey Sandrup adındaki bir şeytanla savaşmakmış.

Guru Rinpoche, Kaplan Yuvası mağarasında; üç yıl, üç ay, üç hafta, üç gün ve üç saat meditasyon yapmış. Yine rivayete göre Guru Rinpoche, Kaplan Yuvası Tapınağı’nda yer alan sekiz farklı tapınakta, sekiz farklı forma girebiliyormuş.

Guru Rinpoche, Bhutan’a gelmeden önce bölgede çok çeşitli inançlar bulunuyormuş. Fakat Guru azmetmiş ve Bhutan halkını Budizm’e döndürmüş. Bu noktadan sonra Bhutan halkı Guru Rinpoche’u bir yol gösterici, mentor olarak benimseyip ona çok büyük saygı duymaya başlamışlar.

Kaplan Yuvası Tapınağı’nı gezmek için üç ayrı yol bulunur. Yaklaşık bir buçuk saat süren yürüyüş sonrasında tapınağa ulaşılır. Bu nedenle ziyareti gerçekleştirirken rahat kıyafetler ve ayakkabılar giyilmelidir.Kaplan Yuvası’nın içerisinde dört adet tapınak, sekiz adet de mağara yer alır.

Efsanelerden birine göre Guru Rinpoche meditasyon yaparken sırt izi, tapınaklardaki kayalardan birine çıkar. Ziyaretiniz esnasında bu kayayı da inceleyebilirsiniz.

Kaplan Yuvası Tapınağı’nda fotoğraf çekmek yasaktır.

Bu sebeple tapınağa girerken; fotoğraf makinesi, cep telefonu, kamera ve benzeri kayıt cihazları toplanır ve kilitli dolaplara koyulması istenir.

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ
İÇERİK RESİMLERİ
İÇERİK RESİMLERİ
İÇERİK RESİMLERİ


Etiketler : Budizm, Manastır, Bhutan,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler