Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Çin'de Bin Yıllık Budist Tapınağı Bulundu

Çin'de Bin Yıllık Budist Tapınağı Bulundu

Çin'de Bin Yıllık Budist Tapınağı Bulundu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 1838 Beğen : 0

Çin'de 1279 yılında ortadan kaybolan bin yıllık tapınak ortaya çıkarıldı. Arkeolojik kazılarda, Fugan Tapınağı'nın yanı sıra 80 antik mezar, Budizm ile ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel çıkarıldı.

Çin'de 800 yıldır kayıp Fugan Tapınağı, arkeolojik kazılarla bulundu. Aylar süren çalışmalar sonucu 1279 yılından bu yana bulunamayan bin yıllık tapınak ortaya çıkarıldı.

Ayrıca arkeolojik kazılarda, MÖ 1600-285 yıllarında hüküm süren Cou ve Şang Hanedanlıkları dönemine ait 80 antik mezar, Budizm inancıyla ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel bulundu.

Arkeolojik çalışmaları yürüten grubun lideri Yi Li, kazıya ilişkin yaptığı açıklamada, tapınağın sadece bir kısmının bulunduğunu, bunun yanı sıra tapınağa ait duvarlar, yollar, kuyular ve hendeklerin de açığa çıkarıldığını söyledi.

MS 4. yüzyılda inşa edilen tapınak, 317-429 yıllarında Doğu Çin Hanedanlığı, 1127-1279 yıllarında da Güney Song Hanedanlığı döneminde Budizm inancına ev sahipliği yaptıktan sonra heyelan ve deprem gibi doğa olayları nedeniyle toprak altında kalmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler