Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Camiye bankamatik olur mu?

Camiye bankamatik olur mu?

Camiye bankamatik olur mu?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2909 Beğen : 0

Ankara'daki Sokullu Mehmet Paşa Camii'nin avlusuna kurulan bankamatik cemaati ikiye böldü. Kimi, "Faiz haram, bankanın camide ne işi var" derken, kimi de"Caminin selameti önemli, gelir camiye kalıyor" dedi.

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 50 yıllık Sokullu Mehmet Paşa Camii, son günlerde ilginç bir tartışma ile gündeme geldi. Sokullu Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasında yapılan sözleşme sonucu, cami duvarının bir kısmı yıkılarak avluya bankamatik konuldu.

Ancak bankamatik cami cemaatini ikiye böldü. Bankamatiğin cami imamından habersiz yapıldığı iddia edilirken, "Faiz lobisi buraya da mı girdi, faiz haram ve bu işi yapanın camide ne işi var" eleştirileri dile getirilmeye başlandı. Önemli olanın caminin selameti olduğunu düşünen bir başka grup cemaat ise "Neticede geliri camiye kalıyor, böylece daha iyi imkanlarda ibadet ediyoruz"diyerek bankamatiğe yeşil ışık yaktı.

Derneğin Muhasebecisi Etem Akkaya ise bankadan aylık 800 lira kira aldıklarını, bunun cemaatin camiye yaptığı bir yıllık bağışa denk geldiğini belirtti.

Akkaya, "Tüm bankalara yazı göndererek çağrıda bulunduk, hepsinin bankamatiğini cami avlusuna getireceğiz" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaizleri ise konuyla ilgili, "Bankalar faizle uğraşan bir müessese olduğu için çekingen olmakta fayda var" değerlendirmesini yaptı.

Habertürk



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler