Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Gannuşi: Selefi Akımı, İslam ve demokrasiye zarar veriyor

Gannuşi: Selefi Akımı, İslam ve demokrasiye zarar veriyor

Gannuşi: Selefi Akımı, İslam ve demokrasiye zarar veriyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2554 Beğen : 0

Tunus Nahda Hareketi Başkanı Raşid el Gannuşi, "Selefi Cihat Akımı ahmak bir akım. İslam ve demokrasiye zarar veriyor" dedi.

Tunus Nahda Hareketi Başkanı Raşid el Gannuşi, Selefi Cihat Akımını “ahmaklıkla” nitelendirdi. Gannuşi; “Tunus Devrimi’nin bir eseri olan iki hükümeti de yıkmaları onlara hata olarak yeter” şeklinde konuştu.


Anadolu Ajansa verdiği röportajda Gannuşi, Selefi Cihat’ı ülkedeki siyasi hayatı germek ve demokrasiye kötülük yapmakla suçladı. Gannuş; “İslam’ın hakikatini anlayamıyorlar. Hamadi el Cibali ve Ali Arıd hükümetlerinin yıkılmasına onlar sebep oldu. İyilik yaptıklarını zannediyorlar.” Dedi.

Ülkede dindar gençlerin Selefi olması konusundaki bir soruya ise Gannuşi şöyle cevap verdi: “Gençler, İslam kaynaklarının kurutulduğu, dini eğitiminin yasaklandığı ve siyasi İslam’ın önünün kesildiği bir rejiminin kurbanlarıdır. İçerideki baskı dış akımların önünü açtı. Mutedil ve müsamahakar Tunus halkının mizacında tekfir ve aşırılık yoktur.”

Tunus yönetimi, ülkede yaşanan şiddet olaylarının ve siyasilere yapılan suikastların ardında Selefi Cihat akımı Ensar eş Şeria’nın olduğunu belirtiyor. Şukrü Belaid ve Muhammed el Berahimi suikastlarının ardından Nahda Hareketi liderliğindeki iki hükümet değiştirildi. Sonunda Nahda Hareketi hükümetten tamamen çekildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler