Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hristiyanlar Noel'i kutluyor

Hristiyanlar Noel'i kutluyor

Hristiyanlar Noel'i kutluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2710 Beğen : 0

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Hristiyan vatandaşlar kilisede aileleri ile birlikte Noel Bayramı'nı kutladı. Noel'i Rum Ortodoks Kilisesi’nde kutlayan Hristiyanlar hep birlikte ayine katıldı, barış ve kardeşlik için dualar etti.

Hoşgörü kenti olarak bilinen Hatay’da Hristiyan vatandaşları Noel heyecanı sardı. İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında Noel'in birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Her yıl çocuklara oyuncak dağıtımında izdiham yaşanırken, bu kez kilise görevlileri tarafından çocuklar tek tek çağrılarak hediyeleri Noel Baba kıyafetli görevlilerince verildi.Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Noel ayininde konuşan İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, “İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bu günü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere önce Noel'i kutladık, çocuklara hediyeler dağıtıldı. Küçükler sevindirildi. Akşam da ayinde birlikteyiz. Bu bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni yılın barış ve huzurlu günler getirmesini temenni ediyorum.” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de Şehit Pamir Caddesi'ne pankart asarak, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı.

Hatay'da Ortodoks Kilisesinde Noel Ayini Düzenlendi

Hatay'daki Ortodoks kilisesinde Noel ayini düzenlendi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini, kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti.

İlahi ve duaların okunduğu ayine katılanlar, mum yakarak dua etti ve Noel'i kutladı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce yürütülen "Medeniyetler Şehrinde Renklerin Zenginliği" projesi kapsamında ekipler, ayine katılanlara karanfil dağıttı, çikolata ikram etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler