Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Berlin’de “Birliğin Evi” İnşa Edilecek

Berlin’de “Birliğin Evi” İnşa Edilecek

Berlin’de “Birliğin Evi” İnşa Edilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1737 Beğen : 0

Berlin’de sinagog, cami ve kilisenin bir arada olacağı, ‘’Birliğin Evi’’ adlı bir yapı inşa edilecek.

“House of One” organizatörleri, projenin resmi web sitesi üzerinden inşaat çalışmalarının 2019’da başlayıp 2 yıl süreceğini açıkladılar.

Bu özel yapının konumu ise Berlin’in Kalbi – Fischerinsel adasında olacağını belirten organizatörler, projenin ana fikrinin “farklı dinlerin temsilcileri arasında fikir ve görüş alışverişi yapılmasını sağlamak olduğuna değindiler. Buna ateistlerin de dahil olabileceğini ve Bu gibi toplantıların ibadethanenin merkez salonunda yapılabileceğini aktardılar.

‘’Birliğin Evi’’ projesi oluşturulurken sinagog, cami ve kilise aynı çatı altında toplanacağı için her dinin kendine has mimari özellikleri de dikkate alınıp tasarlandı. Hem sinagog hem de cami doğuya bakacak şekilde inşa edilecek.

İnşaatın 43 milyon Euro maliyetinde olacağı tahmin ediliyor. Şu anda federal ve bölgesel yönetimlerden gelen 3,4 milyonluk bağış dahil olmak üzere, toplam 8,6 milyon Euro’nun toplandığı bildirildi.

Proje organizatörleri, inşaatın başlayabilmesi için 12 milyon Euro’nun yeterli olacağını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler