Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Bilim Adamları Tanrı’ya İnanıyor

Bilim Adamları Tanrı’ya İnanıyor

Bilim Adamları Tanrı’ya İnanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4068 Beğen : 0

Teksas Rice Üniversitesi tarafından yürütülen anket sonucuna göre, Dünya’daki bilim adamlarının yarısı Tanrı’nın varlığına inanıyor. Sosyologlar, bilim adamlarının Tanrı inancının mesleki alanlarını nasıl etkilediğini, keşiflerdeki etkisini, bulguları değiştirip değiştirmediğine ve insanlarla olan ilişkileri üzerindeki etkisini öğrenmek amacıyla bu araştırmayı başlattıklarını belirtiyor.

Araştırmaya göre, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İtalya, Tayvan, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’de yaşayan bilim adamlarının yarıdan fazlasının inançlı olduğunu ve bunun mesleki faaliyetleri için herhangi bir sorun teşkil etmediğini söylüyor. “N+1” olarak adı geçen araştırmanın, yoğunlaştığı kesimin, insan ve evren konusunu araştıran fizikçilerden, biyologlardan oluştuğu belirtiliyor.

Bu çerçeve kapsamında araştırmacılar, farklı cinsiyet, yaş, inanç ve statüde toplam 9 bin 422 kişi ile araştırma yaptılarını, bunların içerisinden daha detaylı olarak 600 bilim adamı ile görüştüklerini belirtiyorlar.

Sonuç olarak, Hong Kong’dan %54, İtalya’dan %57, Tayvan’dan %79, Hindistan’dan ve Türkiye’den de %85 oranında bilim adamı inançlı olduklarını söylüyor. Tanrı inancı zayıf olan bilim adamlarına sadece Fransa’da rastlandı.

Araştırma sürecinde ilginç noktalara da rastlandı bunlardan birkaçı şöyle, Hong Kong’da bilim adamlarının %39’u inançlı olduğunu iddia ederken ülke genelinde inançlı kesim sadece %20. Aynı şekilde, Tayvan’da inaçlı bilim adamlarının oranı %54 iken, ülke genelinde bu oran % 44 gözükmektedir.

Modern fiziğin kurucusu İsaac Newton’a göre, “Kainat denen bu mükemmel sistem ancak zeki ve güçlü bir varlığın yönlendirmesiyle ortaya çıkmış olabilir.”

(cnl.news / Olga Daşcinscaia -Sat7)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler