Genel Dini Haberler

Bitlis'in Delikli Dilek Taşı

Bitlis'in Delikli Dilek Taşı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4676 Beğen : 0

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Madvans vadisinde bulunan "Delikli taş"tan geçtiklerinde tüm dileklerinin kabul edileceğine inanan vatandaşlar, bu geleneği yıllardır sürdürüyor.

Tahtısüleyman Mahallesi Madvans vadisindeki "Delikli Taş", dileklerinin kabul olması için gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Çapı 35 santimetre olan ve arasından geçtiklerinde hastalık, kaza, bela ve felaketlerden kurtulacaklarına inanan vatandaşlar, taşın asırlardır aynı amaç için kullanıldığını belirtiyor.

Özellikle çarşamba günleri ziyaret edilen ve 3 çarşamba delikli taştan geçtiklerinde dileklerinin kabul edileceğini düşünen vatandaşlardan Esma Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşamba günleri ziyaretçi sayısında büyük artış olduğunu söyledi.


Kadınların gruplar halinde gelerek dilek tuttuğunu ve dilek taşın arasından geçmeye çalıştığını anlatan Gülbahar, özellikle hasta ve zayıflara şifa dileğinde bulunduklarını ifade etti.

Eşi ve çocuklarıyla Madavans vadisine hem dilek tutmak hem de piknik yapmak için gelen vatandaşlardan Ejder Gülbahar ise "Eşim ve çocuklarımla gelip buraları gezdik. Buralar çok güzel ve tarihi çok eskilere dayanan yerler. Buraların turizme kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler