Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Büyükada’da ‘Tanrının Evleri’ sergisi açıldı

Büyükada’da ‘Tanrının Evleri’ sergisi açıldı

Büyükada’da ‘Tanrının Evleri’ sergisi açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3081 Beğen : 0

Ermeni Katolik Başepiskoposu Levon Zekiyan, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Adalar Ortodoks Kiliseleri Metropoliti Peder Yakovos Sofroniadis,Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Doğan Bermek'in katılımıyla Adalar Müzesi’nin 2014 sergisi “Adalar’da Tanrının Evleri”, Büyükada Çınar Caddesi üzerindeki Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Açılışa farklı inançlardan din ve cemaat temsilcileriyle birlikte Adalı ve İstanbullu ziyaretçiler katıldı. Açılışta hazır bulunanlar arasında, Vatikan tarafından atanıp göreve ayağının tozuyla başlayan Ermeni Katolik Başepiskoposu Levon Zekiyan, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Adalar Ortodoks Kiliseleri Metropoliti Peder Yakovos Sofroniadis, Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Doğan Bermek ve yönetim kurulu üyeleriyle, İstanbul Anadolu yakası cemevi başkanları bulundu. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya ve belediye yetkilileri de açılışta yer aldı.

Adalar Vakfı Başkanı ve Adalar Müzesi yönetim kurulu üyesi Halim Bulutoğlu, serginin küratörü ve mimarlık tarihçisi Hasan Kuruyazıcı, açılışta yaptıkları konuşmalarda, İstanbul Adaları’nın farklılıklarla birlikte yaşamın en güzel örneklerini barındırmaya devam ettiğini, sergi ve açılışta ortaya konulan bu güzel birlikteliğin yakın coğrafyamızda yaşananlar dikkate alındığında, bütün dünyaya çok önemli ve anlamlı bir mesaj verdiğini anlattılar.

İbadethanelerin mimari özelliklerinin yanı sıra camide bir bayram ya da cenaze namazını, kilisede bir evlenme törenini ya da üzüm okuma ayinini, cemevinde bir semahı, sinagogda bir Şabat gününü gösteren fotoğraflar, sergi ve sergiyle birlikte yayınlanan kitapta bir araya getirildi. Sergi yaz boyu her gün ziyarete açık kalacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler