Genel Dini Haberler

Firavun'un yüzüne güneş doğdu !

Firavun'un yüzüne güneş doğdu !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2974 Beğen : 0

Mısır Firavunlarından II. Ramses'in Ebu Simbel Tapınağı'nda bulunan heykeli, sadece doğum ve taç giyme günleri olarak kabul edilen 22 Ekim ve 22 Şubat'ta güneş ışığı alıyor.

Bu sabah II.Ramses heykeline güneş ışıkları vurdu.

Yerli ve yabancı turistlerden oluşan aralarında siyasetçi ve sanatçıların da bulunduğu 3 bin kişi bu eşsiz astronomi olaylarından biri olan II.Ramses heykeline güneş ışıklarının vurmasını kutladı. Kutlamalarda halk sanat grupları dans gösterileri sergiledi.

AA muhabirine konuşan Ebu Simbel Tarihi Eserler ve Tapınaklar Müdürü Ahmed Salih Abdullah, "Kutlamalarda dinlere ve partilere ait semboller taşınmaması konusuna dikkat ettik. Bu olayın dünya medyasına aktarılmasının nedeni turizmi yeniden canlandırmak" dedi.



II.Ramses'in doğum gününü belirlemenin zor olduğunu belirten Abdullah, "22 Ekim'de II.Ramses heykelinin yüzüne güneş ışınlarının vurması, Antik Mısır'da tarım mevsimi başlangıcının habercisi. Heykelin 22 Şubat'ta ikinci kez güneş alması ise hasat mevsiminin başlangıcına işaret ediyor. Ebu Simbel ve çevresi Firavunlar dönemindeki Mısır'da astronomi açısından önemli bir bölgeydi. Ebu Simbel'in kuzeybatısında 11 bin yıl öncesine dayanan, yönleri gösteren taş pusulayla, yağmur yağma zamanını gösteren taş saat bulundu" diye konuştu.



Asvan kentinde bulunan Ebu Simbel tapınağındaki tarihi olay yılda iki kez II. Ramses'in doğum günü kabul edilen 22 Ekim ve taç giyme günü kabul edilen 22 Şubat'ta 20 dakika boyunca sürüyor. Dağın içi oyularak, 20 yılda yapılan tapınağın kapısında 4 dev Ramses heykeli bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler