Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz

Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz

Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3359 Beğen : 0

Vakıf'tan yapılan açıklamaya göre, 9 yılda 500'ü papaz 4 bin 402 kişinin İslamiyet'e geçmesine vesile olan Bangura, İHH'nın davetiyle Türkiye'ye geldi.

Vakfın Fatih'teki Genel Merkezi'nde konuşan Bangura, Sierra Leone'deki misyonerlik faaliyetlerinin tek amacının insanların Hristiyanlığı kabul etmesini sağlamak olmadığını, tüm Afrika'daki misyoner faaliyetlerin asıl amacının İslamı yok etmek olduğunu savundu.

Bangura, Hıristiyan misyonerlerinin maddi güçlerini kullanarak yoksul durumdaki insanlarıkolaylıkla etkileyebildiklerini ileri sürerek, fakirliğin Müslüman gençleri yanlış yollara sevk edecek derecede yıkıcı olduğunu ve bununla mücadele etmeye çalıştıklarını anlattı.

Yaklaşık 5,5 milyon nüfusu olan Sierra Leone'de nüfusun yüzde 60'ını Müslümanlar'ın, yüzde 30'unu Hıristiyanlar'ın, geri kalanını ise Animistler'in oluşturduğunu belirten Bangura, Hıristiyan topluma nazaran çok daha kötü hayat şartlarına sahip olan Müslümanlar'ın bütün Afrika'da olduğu gibi burada da yoğun bir misyonerlik faaliyetine muruz kaldığını kaydetti.

Bangura, daha önce Hıristiyan bir papaz olarak Müslüman toplumu Hıristiyanlaştırma amacına yönelik özel olarak eğitildiğini dile getirerek, Müslüman olduktan sonra tebliğ çalışmalarına yoğunlaştığını anlattı.

Müslümanlığa geçtikten sonra maddi ve manevi birçok sıkıntıyla karşılaştığını, sahip olduğu her şeyin elinden alındığını ileri sürerek, dışlandığını ve ölüm tehditleri aldığını iddia etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler