Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Hristiyanlar Paskalyayı Camide Kutladı

Hristiyanlar Paskalyayı Camide Kutladı

Hristiyanlar Paskalyayı Camide Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3042 Beğen : 0

Kullandıkları kilise binasının kira kontratının dolması üzerine Paskalya'da kilisesiz kalan Spiritual Life Center of Sacramento (SLCS) adlı Hristiyan cemaatinin imdadına Sacramento Area League of Associated Muslims (SALAM) adlı Müslüman cemaat yetişti.

Paskalya Pazarı kutlaması, Müslüman Toplum Merkezi'nin camisinde yapıldı.

Kutlamaların ardından Islamophobia Today adlı elektronik gazeteye konuşan Amer, ''Bu, İslam dininin gerçekten barışı esas alan mahiyetini yansıtıyor. Ben dinler arası çalışmaları savunuyorum'' dedi.

Cami sözcüsü Adnan Syed de CBS Sacramento televizyonuna yaptığı açıklamada, ''İnsanların her taraftan sadece bu eşsiz olaya tanık olmak için geldiğini duyuyorum ve bunun bir parçası olduğumuz için mutluyum'' dedi.

Rahip Moran da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki dini toplum arasında oluşan işbirliğinin elde ettiği başarının, SLCS Hristiyan cemaatinin Paskalya'yı kutlamak için bir yer bulmayı amaçlayan asıl hedefinin de ötesine geçtiğini söyledi.

Rahip Moran KXTV'ye yaptığı açıklamada, ''Bizim görevimiz daha başından beri farklı inanç geleneklerini, yardımseverliği amaçlayan girişimlerde bir araya getirmekti. Dalay Lama'nın söylediği şu sözü çok beğenirim: (Dünya dinleriarasında barış sağlanana kadar dünyaya hiçbir zaman barış gelmeyecek). Bence bu, barış yönünde atılmış böylesi adımlardan biri'' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler