Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler İsrail, Kudüs’ü çevresinden kopardı

İsrail, Kudüs’ü çevresinden kopardı

İsrail, Kudüs’ü çevresinden kopardı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2668 Beğen : 0

İsrail işgal yönetimi, Kudüs'ü diğer Filistin topraklarından koparmak ve Filistin halkının Mescidi Aksa’ya gelmesini engellemek için inşa ettiği ırkçı ayrım duvarının bir bölümünü daha tamamlayarak Kudüs’ü doğu ve kuzey kesimden tamamen ayırdığını duyurdu.

Kudüs’ün kuzey doğusunda bulunan Anata askeri geçiş noktasında nöbet tutan işgal askerlerinin kontrol noktasından geçen Filistinlilere bugünden sonra geçişlere kapalı olacağını söylemeleri dikkat çekti.

İşgal yönetiminin bölgedeki ırkçı ayrım duvarını tamamlamasıyla, Kudüs’ü doğu ve kuzey kesiminden tamamıyla koparıldı. Duvarın yapılmasıyla Şu’fat Mülteci Kampı, Anata, Re’s Hamis, Re’s Şahade, Er-Ram, Ed-Dahiye, Kefar Akab ve Semiramis gibi köy, mahalle ve beldeler tamamıyla Kudüs’ten koparılmış oldu.

Kudüs’ten koparılan bölgelerde yaşayan insan sayısı 70-100 bin arasında. Daha önce Beytlahim ile Kudüs arasında duvar inşa eden işgal yönetimi şu anda ise batı kesiminde duvar örüyor.(Filistin Enformasyon Merkezi)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler