Genel Dini Haberler

İsteyen istediği dini öğrenecek

İsteyen istediği dini öğrenecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3071 Beğen : 0

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokullar ve liseler için koyduğu seçmeli derslerin tanıtım videoları yayınlandı. Öğrenciler 10-12 Eylül tarihlerinde ders seçimlerini yapacaklar. Ders seçiminde öğretmenler müdahale etmeyecek, veliler ve öğrenciler birlikte ders seçimi yapacak.

MEB, hafta başında konulacağını açıkladığı seçmeli ders tanıtım videolarını önceki akşam saat 21:00’de açıkladı. Bakanlığın sitesine yeni eğitim yılında verilecek Kuran, Hz Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Okuma Becerileri, Yazarlık, Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Bilişim teknolojileri, Görsel Sanatlar, Müzik, Drama, Zeka Oyunları derslerinin yaklaşık 2 ila 3 dakikalık tanıtım videoları MEB’in internet sitesine konuldu. Ders tanıtımlarında dikkat çekici ifadeler de yer alıyor.

‘Heyecan verici tarzda öğreneceksiniz’

Hz. Muhammed’in Hayatı dersinin tanıtım videosunda şu ifadelere yer verildi:

“Hz. Peygamber nasıldı? Çocukları çok mu severdi? Nasıl bir hayat yaşadı? Tüm yaşananları bu derste öğrenebilirsiniz. Onu daha yakından tanımak, dünyanıza kazandırdığı güzellikleri fark edebilmek için güzel bir fırsat. Hz. Muhammed’in pek çok özelliğini, O’nun yaşanabilir hayatını, özgün, heyecan verici tarzda öğreneceksiniz. Pek çok yönü ile tanıyacaksınız. Sıkıntılarınızla baş etmeyi sevinçleriniz ile ölçülü olmayı, paylaşmayı, sevmeyi, sevilmeyi, dengeli hayatı daha pek çok şeyi onun rehberliğinde öğreneceksiniz. Dünyada mükemmel bir insan yaşamış mı sorusunun yanıtını bulacaksınız.” Temel Dini Bilgiler Dersi’nin videosunda, “Müslümanlık, Hristiyanlık ve Musevilik” dinlerinden birinin seçilerek bilgi verileceği ifade edilerek, şöyle denildi, “Farklı dinlere ait inanç, ahlak, ibadet ilkelerini öğrenmek için bu 3 konudan birini seçebilirsiniz. Ders, ayrı ayrı dersler halinde temel bilgileri içerir. Bu dinlerin esaslarını ve pratik hayatla olan ilişkileri ibadet yapılışlarını inançla olan bağlantıları hakkında bilgi edinirsiniz. İslam dini veya diğer dinler hakkında ki bilgilerle inanç, ibadet, ahlakla ilgili sorulara yanıt bulacaksınız. Din ile ilgili eksiklikleri gidereceksiniz. Dini daha iyi yaşama konusunda bilinç kazanacaksınız. Din ile ilgili konularda cesurca sorular soracak, araştıracaksınız, kavrayacaksınız, yorumlayacaksınız öğrendiklerinizi günlük hayatla ilişkilendireceksiniz eleştirel bakışla ama hoş görerek dini öğreneceksiniz.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler