Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Moskova’da dinin misyonu forumu yapılacak

Moskova’da dinin misyonu forumu yapılacak

Moskova’da dinin misyonu forumu yapılacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2638 Beğen : 0

10-12 Aralık tarihlerinde Moskova’da “Dinin misyonu ve din mensuplarının çağdaş tehditler karşısındaki sorumlulukları”konulu uluslararası İslam forumu yapılacak.

3 gün sürecek forumda, değişik dinlerin mensuplarını günümüzde endişelendiren sorunlar ele alınacak.

Forumun Organizasyon Komitesi başkanı Damir Muhetdinov muhabirimize konuşurken şunları söyledi: Rusya Ortodoks kilisesi,Protestan,Katolik,Yahudi kiliselerinin temsilcileri foruma katılacaklarını doğruladı. Dünya toplumu günümüzde ciddi tehditlerle karşı karşıya bulunuyor .Ancak tanrıya inananlardan sorumluluk taşıyan yalnız ayrı ayrı Müslüman din adamları ve imamlar değil. Manevi prensiplere sekülerizmin hücümları sonucunda Avrupa’da nasıl sorunların yaşandığını iyi biliriz. Sübyancılıkla mücadele, aileyi koruma bu sorunlar arasındadır. Din adamları dünya toplumunu tehdit eden tehlikelere ortak çabalarla karşı koymalı. Allahu teala Kuran’ı Kerimde değişik din mensuplarına, tanrıya inananların hepsine hitap ediyor. Bunun için forumda sadece İslamın misyonundan değil, bir bütün olarak dinin misyonundan sözedilecek.

Bakanlar,Uluslararası İslam örgütlerinin yöneticileri ve Katar,Suudi Arabistan,Türkiye,İran, Çin’den ve Polonya,Finlandiya, Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerden müftüler konuklar olarak Moskova’nın evsahipliği yapacağı foruma katılacak.

Bunlar, forumun çalışmaya başlayacağı gün “ Avrasya entegrasyonu ve İslam dünyası: İslam dünyasına düşen sorumluluk ve potansiyeli “ konulu tartışmaların yapılacağı toplantıda bir araya gelecek.

Damir Muhetdinov şöyle konuştu:Günümüzde İslam dünyası IŞİD’in eylemleriyle karşı karşıya gelde. Eylemleri karşısında El-Kaide’nin eylemleri, centilmence davranış olarak görünüyor. Doğudaki, Merkezi Asyadaki Müslüman toplumlarının çabuk radikalize edilmesine tanık oluyoruz. Radikalizasyon,tüm İslam dünyasının karşı karşıya geldiği bir problemdir. Hiristiyanların kitleler halinde Ortadoğu ülkelerinden başka yerlere göç etmesi bizi endişelendiriyor. Bu konuda Hiristiyanlar ve Yahudilerle hemfikir bulunuyoruz. Çünkü Peygamber ve halifeler devrinde böyle şeylerin olmadığını biliriz. Yalnız çağdaş toplum insanların dini ve milliyeti nedeniyle yokedilmesi gibi tehlikeleri doğurdu.

İlerideki forumda Rusya’yı bölgesel İslam örgütlerinin, İslam eğitim merkezlerinin,Müslümanların bölgesel diyanet işleri müdürlüklerinin 250-den çok yöneticisi temsil edecek. Rusya Müslümanları Diyanet İşleri müdürlüğü başkanı şeyh Ravil Gaynuddin foruma başkanlık edecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler