Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Orta Afrika’da Hristiyanlar ve Müslümanlar barış için el sıkıştı

Orta Afrika’da Hristiyanlar ve Müslümanlar barış için el sıkıştı

Orta Afrika’da Hristiyanlar ve Müslümanlar barış için el sıkıştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2569 Beğen : 0

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslüman Seleka ve Hristiyan Anti-Balaka örgütleri acil durum planı üzerinde anlaştı.

Pareto İnsan Hakları Örgütü’nün girişimiyle başlayan, Seleka ve Anti-Balaka arasındaki ara buluculuk toplantısının dün düzenlenen 3. turunda iki grup, aralarındaki krizi sona erdirmek için acil durum planı üzerinde anlaşmaya vardı.

Ulusal arabuluculuk toplantısında oturum yöneticisi Beni Kouyate, “Ortak komite olarak acil durum planı oluşturmak için toplandık ve bunu başardık” diyerek “ortak amacın ulusal çıkarlar üzerinde kurulduğunu” ifade etti. Kouyate, acil durum planının, tarafların kriz konusundaki sorumluluklarını tanıma olanağı sağlayacağını ve iki örgütün birbirinden ve Orta Afrika Cumhuriyeti toplumundan özür dileyecekleri için heyecan verici olduğunu vurguladı.

Verdikleri sözler konusunda tarafların ne derece samimi oldukları sorusuna Kouyate, “İki taraf karşılaştığında göz yaşı döktüler çünkü beraber büyümelerine rağmen birbirlerine yaptıklarını gözden geçirdiler. Bu yüzden, yeni bir Orta Afrika Cumhuriyeti’nin inşasının atıldığını düşünüyorum” dedi. Pareto İnsan Hakları Örgütü’nün düzenlediği ara buluculuk toplantıların ilk 2 turunda, Seleka ve Anti-B [orta afrika] alaka liderleri el sıkışmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler