Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler ÖSO'ya çağrı: Din adamlarını bırakın

ÖSO'ya çağrı: Din adamlarını bırakın

ÖSO'ya çağrı: Din adamlarını bırakın
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2882 Beğen : 0

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde yapılan basın toplantısına, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Hatay Müftü Vekili Cafer Erol, Alevi Cemaati adına Nasreddin Eskiocak, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenidioğlu, Vakıflı Ermeni Köyü Cemaati Başkanı Cem Çapar, Katolik Kilisesi Reisi Domenico Bertogli, Samandağ Ortodoks Kilisesi Cemaati Vakfı Başkanı Dimyan Emektaş, Antakya Ortodoks Kilisesi Papazları Dimitri Doğum ve Jan Dellüler, Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat ve koro üyeleri katıldı. Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, "Bugün ilimizde sevgi, barış, hoşgörü, uzlaşı ve bir arada yaşama kültürünü tüm dünyaya anlatan cemaat ve kanaat önderleri ile bir araya geldik. Bütün dinlerin ortak dili olan Allah'ın yüceliğini ve emirlerini yaymaya çalışan ve sadece maneviyata hizmet eden din adamlarının kaçırılmasından derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Buna benzer olayların bir daha yaşanmaması ve kaçırılan metropolitlerimizin bir an önce serbest bırakılıp kiliselerine dönmeleri en büyük dileğimizdir" dedi.



Hatay'ın yüzyıllardan beri dünyanın aradığı, barış içinde bir arada yaşama, medeniyetler ittifakı, dinler arası diyalog gibi kavramların merkezi olmuş, müstesna bir toprak parçası olduğuna dikkat çeken Hurigil, şöyle konuştu:

"Dünyadaki 3 semavi din açısından çok büyük özellikleri olan, tarih boyunca da bu dinlerin ayak izlerini barındıran, medeniyetler korosunu bağrından çıkaran özel mekanlardan biridir. Bizler, ibadetlerimizi farklı mekanlarda yapıyor olabiliriz ama tek bir Allah'a ibadet ettiğimiz için; sevgi ve muhabbetle, bugün kilisemizde toplanmış bulunuyoruz. Antakya'da yaşayan bizler; sevgi, barış ve hoşgörüyü atalarımızdan miras aldık. Bu mirası ve kardeşliği, gelecek nesillere de aktarmak en önemli görevimizdir. Bu mekandakilerin hepsi kardeştir. Kardeş olmak için aynı anne karnından doğmak gerekmez. Dini, dili, ırkı, inancı ne olursa olsun, birbirini karşılıksız seven her insan kardeştir."

Din adamları ve kanaat önderleri, 22 Nisan'da kaçırılan Halep Antakya Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Suriye Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in serbest bırakılması çağrısında bulunarak, ilahi söyleyip dua etti.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler