Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Rahip samuray kılıcıyla saldırdı: 3 ölü

Rahip samuray kılıcıyla saldırdı: 3 ölü

Rahip samuray kılıcıyla saldırdı: 3 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2148 Beğen : 0

Tokyo’daki Tomioka Haçimangu adlı Şinto tapınağında düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü. 56 yaşındaki erkek saldırgan Şigenaga Tomioka, kız kardeşi olan 58 yaşındaki baş rahibe Nagako Tomioka ile birlikte saldırıyı düzenlediği kız arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti.

Sputnik’in Kyodo hajansının haberinden aktardığına göre, Japonya’nın başkenti Tokyo’daki önemli Şinto tapınaklarından Tomioka Haçimangu’nın baş rahibesi, erkek kardeşi tarafından samuray kılıcıyla öldürüldü. Eski bir rahip olan saldırgan, kız kardeşini öldürdükten sonra birlikte saldırıyı düzenlediği kız arkadaşını da öldürüp intihar etti. Şigenaga Tomioka kız kardeşini kılıç darbeleriyle öldürürken kız arkadaşı da baş rahibenin şoförüne saldırdı.

Olay yerinde kanlı samuray kılıcı ile iki adet bıçak bulundu.

CİNAYETİN SEBEBİ TAPINAĞIN VERASETİ

Yerel basın, iki kardeşin tapınağın veraseti konusunda anlaşmazlık yaşadığını yazdı.

Jiji ajansının haberinde saldırganın, 1990’larda babasından boşalan baş rahiplik koltuğuna oturduğu, 2001’de görevden alındığı, babasının tekrar baş rahiplik görevine geldiği, kız kardeşi Nagako Tomioka’nın da tapınakta iki numaralı isim olduğu kaydedildi.

Tomioka’nın tüm bu yıllar boyunca kız kardeşine tehdit mektupları gönderdiği, 2006’da gözaltına alındığı, 2010’da babasının emekliye ayrılmasının ardından kız kardeşinin baş rahibeliğe getirildiği belirtildi.

Japonya’nın geleneksel sporlarından Sumo Güreşleri ile yakın bağları da olan 400 yıllık tapınak, Tokyo’nun en büyük 3 Şintoizm festivalinden biri olan Fukagawa Haçiman’ı düzenlemekten sorumlu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler