Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Romanya’da Tanrı’ya İnananların Oranı %95

Romanya’da Tanrı’ya İnananların Oranı %95

Romanya’da Tanrı’ya İnananların Oranı %95
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1734 Beğen : 0

Friedrich Ebert Vakfı tarafından yapılmış ve Romen Ortodoks Kilisesi’nin resmi web sitesinde yayınlanan son sosyal araştırmalar, Romanya vatandaşlarının %95’nin Tanrı’ya inandıklarını ancak sadece %21’inin her hafta mutlaka kiliseye gittiklerini gösterdi.

Yüzde 27’si ise inançları doğrultusunda aile ve evlilik kavramlarını “farklı cinsiyetlerdeki bireylerin arasındaki ittifak” olarak tanımlanması için bir referandum düzenlemesi gerektiğini düşünüyor.

Bu nedenle, hemen hemen tüm Romenlerin Tanrı’ya inandığı ya da dindar insanlar olarak görülebileceği sonucuna varmak için birçok sebep var.

Romanya halkının tüm bu görüşlerine rağmen sadece %44’ü her gün dua ettiklerini belirtti. Vatandaşlarının %79’u “Ahlaklı olmak ve doğru değerlere sahip olmak için Tanrı’ya inanmak zorundayız” açıklamasında bulundular. Anket kapsamında değinilen bir diğer konu ise eşcinsellik oldu ve halkın %67’si “eşcinselliğin toplum tarafından önlenmesi gerektiğini” söyledi. Romen hükümetinin geleneksel dini değerlerin yayılması için çaba harcaması gerektiğine inananların oranı ise %46. (cnl.news,point.md/O.D)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler