Genel Dini Haberler

Sibiryada Gizemli Tarikat

Sibiryada Gizemli Tarikat
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3586 Beğen : 0

Kasaba içindeki ahşap barakalarda yaşayan müritler günde birkaç kez çalan çanları duyunca tüm işlerini bırakıp Mesih için diz çöküp dua etmeye başlıyor.

Sibirya'nın ücra bir köşesinde, Moskova'dan 3 bin kilometre uzakta, eski polis memuru Sergei Torop, çarmıha gerilimesinden 2 bin yıl sonra tekrar dünyaya gelen İsa Mesih olarak görülüyor.

Torop kendini diğer kasabalardan soyutlamış olan Petropovlovka'da; içinde entellektüellerin, artistlerin ve profesyonel meslek sahiplerinin de bulunduğu 5 binden fazla kişinin ruhani liderliğini üstlenmiş durumda. Çarlık Rusya'nın en gizemli kişiliklerinden Rasputin gibi, büyük saygı görüyor.

Ordudan ayrıldıktan sonra küçük bir Sibirya kasabası olan Minusinsk'de gece vardiyasında polis memurluğu yapan Torop bir süre sonra işinden çıkartıldı.

O dönem, içinde aniden ilahi bir gücün uyandığını hissettiğini belirten Torop, akabinde kendinin insanlığa tekrar huzuru ve barışı getirip onları kurtaracak olan İsa Mesih olduğunu anladığını iddia ediyor ve Tanrı'nın onu dünyaya, insanlığa savaşın kötülüklerini ve doğaya yaptıkları zararı göstermesi için gönderdiğini söylüyor.

Müritleriyle birlikte yaşadığı kasabada kimse et yemiyor, sigara ve içki tamamen yasak ayrıca paraya da dokunmuyorlar.

Haritalarda bile görünmeyen köyün sakinlerinin birçoğu tahta kulübelerde yaşıyor. Binlerce inanan da, Sibirya'nın kara kışını "mesihlerine" yakın geçirmek için Pertopavlovka yakınlarına taşınmakta.

Rusya'daki eleştirililer, Torop'un kişisel çıkarları için inançlı insanların saf duygularını sömüren sahtekar olduğu yönünde.






Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler