Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Yahudi yerleşimciler bu sefer manastırı yaktı

Yahudi yerleşimciler bu sefer manastırı yaktı

Yahudi yerleşimciler bu sefer manastırı yaktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2691 Beğen : 0

Batı Şeria'da sık sık camileri hedef alan saldırılar gerçekleştiren aşırı sağcı Yahudi yerleşimciler bu kez Kudüs yakınlarında bir manastırı kundakladı.

Latrun'daki manastırın kapılarına molotof kokteyli atıldı, ahşap kapı alev alev yandı.

Yangın kilisenin içerisine de sıçrarken, manastırın bazı bölümleri yandı. Manastırı yakmaya çalışan ve kapısını ateşe veren, duvarlara "ilk intikam eylemi" ve İsa Peygamber'e hakaret içeren ifadeler yazdı. Saldırgan içeri de girip, manastırın duvarlarına sprey boyayla İbranice "İsa maymundur" yazdı.

İsrailli yetkililer dün Batı Şeria'daki kaçak yerleşim birimi Migron'dan tahliye edilen 50 yahudi yerleşimcinin intikamı için böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olabileceğini söylediler.

Bu Latrun manastırına karşı ilk saldırı olmasına rağmen ülkedeki Hıristiyanlara karşı daha önce de saldırılar yapılmıştı. Bu saldırılarda ibadet yerleri ve Hristiyanlara ait mülkler hedef alınırken, İsa Peygamber'e hakaret içeren ağır ifadelerle tehditler yazılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler