Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 2 milyar kişi ışıklarını Dünya için söndürdü

2 milyar kişi ışıklarını Dünya için söndürdü

2 milyar kişi ışıklarını Dünya için söndürdü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2338 Beğen : 0

Sydney Opera Binası, New York’taki Empire State Binası, Moskova’daki Kremlin Sarayı gibi Dünya sembollerinin ışıkları kapatılırken, Boğaz köprüleri, Galata Kulesi ve Kız Kulesi gibi İstanbul’un simgeleri de karanlığa gömüldü.
İklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için ilk kez Avustralya’da başlatılan ve 2008’de küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati’ne bu yıl rekor bir katılım oldu. Dünyada 7 kıtadan 150 ülke ve 6 bin şehirden yaklaşık 2 milyar insanın ışık söndürme eylemine katıldığı tahmin ediliyor. Türkiye’de ise 360’ın üzerinde kurum ve 20 binden fazla kişi ışıklarını dün akşam 20.30 - 21.30 saatleri arasında söndürdü. Türkiye’de 30 şehir ve belediye ‘Dünya Saati’ne destek verdi. Asya’dan Avrupa kıtasına geçişin sembolü olan Boğaz köprülerinin yanı sıra Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi ilk defa bu yıl ışıklarını bir saatliğine kapattı. Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi geçen yıl olduğu gibi kampanyayı destekledi. WWF-Türkiye’nin genel müdürü Tolga Baştak, “Tüm dünya altı yıldır aynı amaç için, gezegenimizde daha sürdürülebilir yaşam için, bir araya geliyor. Geri dönüşsüz bir ekolojik krizin üzerimize çökmesini önlemek için çok geç değil. Daha sürdürülebilir bir yola girmek için yaşam biçimlerimizi ve ekonomilerimizi hangi kilit alanlarda dönüştürmemiz gerektiği konularında birçok alanda mutabakata varılmış ancak eyleme geçilmemiş durumda. Bu küresel sorunun çözümü için bireylerin farkındalığı, kurumların duyarlılığı ve hükümetlerin kararlılığıyla hareket edilmelidir” dedi.

Ünlülerden mesajlar
Dünya Saati uygulamasının olduğu önceki gün akşam saatlerinde binlerce kişi aynı zamanda internette de ‘www.wwf.org.tr/dunyasaati’ adresinde buluştu. Fazıl Say, Mehmet Ali Alabora, Banu Güven, Burhan Öçal, Burhan Şeşen, Balçiçek İlter, Ekin Türkmen & Murat Dalkılıç, Bedük, Keremcem, Altan Erkekli gibi isimlerin mesajları yayımlandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler