Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 28 Şubat'ta 4. gözaltı dalgası

28 Şubat'ta 4. gözaltı dalgası

28 Şubat'ta 4. gözaltı dalgası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2363 Beğen : 0

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 6 ilde 12'si muvazzaf, 6'sı emekli 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Fevzi Çakmak Sitesi Askeri Lojmanları'nda arama yapılıyor. Soruşturma kapsamında özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, askeri yetkililerle Ankara Adliyesi'nden ayrıldı. Buradan Fevzi Çakmak Sitesi Askeri Lojmanları'na gelen Çetin, beraberindeki askeri yetkililerle lojman nizamiyesinden içeri geçti.

Soruşturmanın 4. dalgası kapsamında bazı generaller için de gözaltı kararı bulunduğu belirtilirken İzmir'de emekli Tuğgeneral Kenan Deniz'in evinde arama yapıldığı öğrenildi. Erzincan'da da bir muvazzaf generalin evi aranıyor.

'SABIRLA İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Operasyonun ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 28 Şubat Soruşturması'nın, soruşturma savcılarının dosyanın ihtiyaçlarına göre takip ettikleri bir süreç olduğunu belirterek, “Sürecin sonunu sabırla izlemeye devam edeceğiz” dedi. Bakan Ergin, 28 Şubat Soruşturması'yla ilgili yeni gözaltıların sorulması üzerine, devam eden soruşturmalarla ilgili yorum yapmayacağını belirterek, soruşturma tamamlandığında, gereğine göre iddianameye bağlanma ihtiyacı çıkarsa savcıların iddianameyi ilgili mahkemeye göndereceklerini söyledi. Böyle bir ihtiyaç olmazsa takipsizlik kararı verilebileceğini belirten Ergin, “Tamamen soruşturma savcılarının dosyanın ihtiyaçlarına göre takip ettikleri bir süreçtir diye düşünüyorum ve sürecin sonunu sabırla izlemeye devam edeceğiz” dedi.

'BİR AN EVVEL KOVUŞTURMA BAŞLAR'
28 Şubat soruşturmasına ilişkin bu sabahki gelişmeler üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, “Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir” dedi.

Arınç, “28 Şubat üzerinde durulması gereken, seçilmiş bir hükümete karşı bir askeri darbenin bizzat yaşandığı bir olayın bugün, bütün açıklığıyla ortaya çıkması lazım. Bu konunun bizzat mağdurlarından biri olarak, o günkü hükümette payı olan bir siyasetçi olarak, bir milletvekili, kendisi ve ailesiyle birlikte mağdur olmuş bir insan olarak o sürecin Türkiye'de bir ibret vesikası olarak yargı tarafından hesabının sorulması beni ancak mutlu eder” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler