Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 32 Yıl Sonra Siyah Gömleğini Çıkardı

32 Yıl Sonra Siyah Gömleğini Çıkardı

32 Yıl Sonra Siyah Gömleğini Çıkardı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2264 Beğen : 0

12 Eylül darbesine ilişkin dava, ilginç bir protestoyu da sona erdirdi. Gördüğü işkenceleri ve cuntayı protesto etmek amacıyla 32 yıldır siyah renk kıyafet giyinen 74 yaşındaki Malatyalı Şeyho Karakoç, davanın başladığı gün özgürlüğü simgeleyen mavi gömlek giydi.

12 bin gündür şapkasından çorabına kadar karalara bürünen Karakoç, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya mahkemeye gelip sanık sandalyesine oturursa bu kez de baştan ayağa beyazlara bürüneceğini söyledi.

Darbe sonrası Darende'ye bağlı Ağılbaşı köyünde gözaltına alınan Karakoç, dayak yediğini cezaevinde 60 gün işkence gördüğünü anlatıyor.

Soğuk havada, çırılçıplak halde kendilerine yat-kalk yaptırıldığını ifade eden Karakoç, "O günden sonra 'Kenan Evren' zihniyetini protesto etmeye ve 'bu zihniyet son bulana kadar beyaz giymemeye karar verdim." açıklamasını yapıyor.

32 yıldır hiç renkli kıyafet giymeyen Karakoç, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın darbenin başladığı gün protestosunu kısmen sona erdirerek siyah gömlek yerine özgürlüğü simgeleyen açık mavi gömlek giydi.

"Sanık Sandalyesine Oturduklarında Baştan Aşağı Beyaz Giyeceğim"

Şeyho Karakoç, "Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya sanık sandalyesine oturursa baştan ayağa beyaz giyeceğim" diyor.

Darbenin birçok insanı mağdur ettiğini kaydeden Karakoç, "Tabii dava artık çekilen acıları dindirmeyecek. Ancak hiç olmazsa bundan sonra darbelere teşebbüs edilmeyecektir." diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler