Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AB: İtidalli olunmalı

AB: İtidalli olunmalı

AB: İtidalli olunmalı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2471 Beğen : 0

NATO toplantısı öncesi bugün AB dışişleri bakanları, Suriye gündemiyle Lüksemburg'da biraraya gelecek. Türk askeri uçağının düşürülmesinin de ele alınacağı toplantı öncesi açıklama yapan AB Dişişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Endişeliyiz, itidalli olunmalı" dedi.

'Bölge çok hassas'

Çin, Türk askeri uçağının uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülmesinin ardından bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak değerlendirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in hadiseyi yakından izlediğini belirterek bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak niteledi.

İlgili tarafların hadisenin diplomatik yollardan çözümü için çaba harcamaları gerektiğini söyleyen Hong, taraflara gerilimi daha da tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

Mısır'daki seçimler hakkında da kısa bir yorum yapan sözcü, Çin'in Mısır'ın bağımsız seçimine saygı gösterdiğini ve Muhammed Mursi'yi kutladığını kaydetti.

Çin'in ve Mısır'ın geleneksel bir dostluğu olduğunu belirten Hong, iki ülke arasındaki ilişkilerin kazan-kazan şeklinde devam edeceğini ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler