Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Adana polisi 'kimyasallı su' sıktı

Adana polisi 'kimyasallı su' sıktı

Adana polisi 'kimyasallı su' sıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2359 Beğen : 0

Adana'da Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi “ODTÜ'ye selam direnişe devam”, “Anneler savaşa hayır diyor”, “Ayrı dilde konuşsak da aynı dilde ağlıyoruz” yazılı pankartlar açtı.

Polisin yürüyüşün izinsiz olduğunu öne sürerek müdahaleye başladı. TOMA'larla gruba basınçlı su sıkıldı.

Müdahale sonrası TOMA'lardan sıkılan su nedeniyle rahatsızlanan 6 kişi çeşitli hastanelere başvurdu. Durumdan haberdar Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, 2 hastaneye giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

TOMA'lardan sıkılan su nedeniyle bir kısım eylemcinin vucutlarında yanma hissettiğini bir kısmının da epilepsi nöbeti geçirir gibi kasıldığını belirten Özgümüş, şunları söyledi:

"Ben 2 hastaneyi dolaştım. Bir önceki gittiğim hastanede doktorların söylediği kimyasal maddeye karşı reaksiyon ve sürekli olarak titriyorlar Bu hastaneye geldim şimdi. Burada da arkadaşlarımız tepeden tırnağa kaynar su dökülmüş gibi yanmışlar. Kıpkırmızı olarak içerde yanmış olarak yatıyorlar. Dönemiyorlar, yüzüstü yatıyorlar. Emniyet müdürü buna TOMA'lardan sıkılan suyun basıncından dolayı kızarmış olabileceğini söylüyor ama böyle bir kızarma olmaz. Öyle bir şey olsa TOMA'nın suyunun geçtiği yerler kızarır. Enseden ayak topuğuna kadar bu şekilde kızarmaz. Bu kadar sürmez. Müdahale biteli 2 saat oldu. Diğer hastanedeki arkadaşlarımız halen titreme ve kasılma devam ediyor. Buradaki arkadaşlarımızın da yanması devam ediyor. Burada garip olan şu Suriye'de kimyasal silah kullanıldı diye dünyayı ayağa kaldıran bir iktidar ABD, Batı'nın müdahale etmesini isteyen bir iktidar, Adana'da kimyasallı su kullanıyor. Böyle bir çelişkiyi asla kabul edemeyiz. Arkadaşlarımızın üzerindeki gömlekleri tişörtleri aldık onların üzerindeki kimyasalların ne olduğunu ortaya çıkarabiliriz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler