Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AK Parti tabanı ordu Şam'a demez

AK Parti tabanı ordu Şam'a demez

AK Parti tabanı ordu Şam'a demez
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2074 Beğen : 0

Suriye'yle yaşanan krize ilişkin 'Aklımızı, duygularımızın önüne koymazsak zarar ederiz' diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'e göre parti tabanı 'Ordu Şam'a' diyen bir taban değil...

Akşam gazetesinde yer alan habere göre Çelik, "Biz kimsenin gazına mazına gelmeyiz" diyor. Yazar Çiğdem Toker'in sorularını Çelik cevapladı:

- AK Parti tabanının hissiyatı nedir?
Çok sıkıntılı, nahoş bir durumla karşı karşıyayız. Uçak niye, nerede düşürüldü diye işin teknik kısımlarına girecek değilim. Ama böyle zamanlarda Türkiye, bir bardak su içmez. Gereği neyse onu yapar.

- O 'Gerek' nedir?
O gerek, Suriye'ye savaş ilan etmek değil... Her zaman 'Soft power', 'Hard power'ın önündedir. Bizim tabanımız 'Ordu Şam'a' diyen bir taban değil. Uçağımız vuruldu, 'Hadi savaş açalım' diyen bir tabanımız yok. İl başkanlarımız geliyor gidiyor, telefonlarla görüşüyoruz. Herkes şunun farkında: Beşşar Esad yönetiminin bir an önce gitmesi gerektiği konusunda bir kanaat var. Ama bizim Suriye halkıyla kapışmamızın doğru olmadığı, daha önce yapılan anketlerle ortaya çıkmıştı.

MARJİNAL SÖYLEMLER
- Uçak düşürüldükten sonra...
Bu hadise çıktıktan sonra da yaklaşımımız şudur: Aklınızı duygularınızın
önüne koymazsanız ,zarar edersiniz.
Kendinizi de ülkeyi de felakete sürüklersiniz. O nedenle aklımızı, duygularımızın önüne koyacağız. Fakat hiç kimse, sanki bir şey olmamış gibi davranamaz. Bütün uluslararası camia ayağa kaldırılıyor. Belki bu, söylenen şu, Suriye yönetiminin gitmesini hızlandıran bir süreç olacaktır. Malum yarın NATO toplanıyor.

- İl başkanları düzeyindeki temaslarınızdan aynı ortak payda mı çıkıyor?
Halkımız sağduyulu ve serinkanlıdır. Arada bir kışkırtan, 'Milli onurumuza ne oldu' söylemleri çıkabilir. Ama bu, geneli yansıtan değil, münferit ve marjinal söylemlerdir. Bizim partinin duruşu bu. Birileri bize kendi aklınca gaz verebilir. Bunu anlatan bir de atasözümüz vardır: 'Cömert derler maldan ederler, cesur derler candan ederler.' Biz kimsenin gazına mazına gelmeyiz. Suriye konusundaki tavrımız kesin ve nettir. Bütün diplomatik gücümüzü, daha önce hükümetin açıkladığı gibi, özür ve tazminat hakkımız saklı kalmak kaydıyla kullanacağız.

Düşürülen jet, NATO'nun da uçağı
- Suriye'nin özür ve tazminat konusunda gönülsüz davranacağı şimdiden sezilebiliyor. Beklenen özür ve tazminat gelmezse, sonraki adım tartışılıyor mu?
Bunu konuşmak için erken. Başbakan'a ve hükümete olan güven tamdır. İstihbarat birimleri, ordu hepsi, meselenin başından itibaren vaziyete hakimdir. Bundan sonra yapılması gerekenler, yol haritasında neyse onlar yapılacak.
Kaldı ki, bu tek başına Türkiye'nin meselesi de değil. Düşürülen Türk uçağı, aynı zamanda NATO'nun da uçağı sayılır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler