Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AK Parti'nin gözü hangi ilçelerde?

AK Parti'nin gözü hangi ilçelerde?

AK Parti'nin gözü hangi ilçelerde?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2289 Beğen : 0

Türk Telekom Aren Stadı'nda 100 bin kişinin katılacağı kongreye hazırlanan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, 2014 yerel seçimlerindeki hedeflerini de ilk kez açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 4. Olağan İl Kongresini Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek. 100 bin kişinin katılmasının hedeflendiği 27 Mayıs'taki kongre öncesinde İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Açılışında Başbakan Erdoğan'ın yuhalandığı Olimpiyat Arena Stadı'nda kongre yapmanın bir rövanş olduğu iddialarını da yanıtlayan Babuşcu, "Tam aksine bizim bu çalışmamız Galatasaray camiası ile de yeniden bir kucaklaşmaya belki vesile olacak." dedi.

Haber 7'ye konuşan Babuşcu; "Sayın Başbakanımıza da henüz iletmediğimiz hedef yüzde 55. Bu aynı zamanda 12 Eylül 2010'daki referandumda İstanbul'da alınan "evet" oylarının oranıdır" dedi.

AK Parti'nin yerel seçimlerde Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde seçimleri kazanarak hizmet hattını birleştireceklerini de kaydeden Aziz Babuşcu, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy gibi CHP'nin kalesi olan ilçelerde seçim kazanamamalarının "seçmenlerin ideolojik tutumundan" kaynaklandığını söyledi.

GALATASARAYLILARLA BÜTÜNLEŞECEĞİZ

Stadyumda kurultay yapma fikri nereden çıktı?

4. Olağan Kongre dönemimizi ilçelerde büyük bir coşku ve demokrasi şöleni içerisinde geçirdik. Her ilçemizin kongresini o ilçenin en büyük salonunda yapmaya çalıştık, teşkilatlarımız salonlara sığmadı. İl kongresine geldiğimizde de, hem motivasyon hem de bütün teşkilat üyeleri ile beraber bir görüntü verebilme anlamında en uygun yer neresi olabilir diye düşündük. Türk Telekom Arena yeni bir stat, çok konuşulan bir stat, farklı yönleriyle toplum gündemine gelmiş bir stat, o zaman orada yapmalıyız diye düşündük. 100 bin kişi üzerinden bir planlama yapıyoruz. Sahayı da boş bırakmayacağız, delegelerimiz, özürlüler, nitelikli sivil toplum kuruluşları ve protokol dediğimiz 6-7 bin kişiyi de sahaya alacağız.

Malum, açılışında Başbakan'ın yuhalandığı yer Türk Telekom Arena... Bu programın da rövanşı olduğu iddia edildi...

Hayır, asla böyle bir şey söz konusu değil. Biz hiçbir konuda rövanşist olmadık. Kaldı ki orada Galatasaray camiası çok büyük bir camia... Statta çok küçük bir grubun -ki bu her yapılaşma içerisinde olabilir-, provakatif tavrını genele şamil gibi değerlendirerek rövanşist bir yaklaşım asla söz konusu değil. Tam aksine bizim bu çalışmamız Galatasaray camiası ile de yeniden bir kucaklaşmaya belki vesile olacak.

Siyasi anlamda da Ak Partinin gövde gösterisi olarak yorumlanıyor...

Öyle bir niyetimiz yok. Biz ilçelerde yaşadığımız ve salonlara sığmayan bu heyecanı Sinan Erdem Salonunda da yapabilirdik ama sığmayacaktık, zorluk olacaktı, stat bizim için en uygun zemindi. Bizim kongrelerimiz aynı zamanda bir şölendir, bir bayramdır. Bir organizasyonu, ulaşımından güvenliğine, saha içi organizasyonundan görsel tanıtımına kadar nasıl yapılabildiğini de aynı zamanda kurumsal olarak gösterebileceğimiz bir mekân olacak Arena Stadı.

HEDEFİMİZ YÜZDE 55

2014 seçimlerine hazırlık dediniz...
Referandum çalışması bizim için çok önemliydi. Bir siyasi parti, teşkilat mantığı ile değil, bir sivil toplum örgütü gibi çalıştık, tarafgirliğimiz olmadı. Bunun için de ortaya çıkan yüzde 55'lik İstanbul sonucunun akabinde, arkadaşlarımıza hemen şunu söyledim; Bu Ak Parti'nin oyu değil. Ama bütün bu ötekileştirme, bloklaştırma, ideolojik propaganda zeminine rağmen İstanbul'un yüzde 55'i "evet" demişse, bu aynı zamanda Ak Parti'nin de oyu da olabilir.

Önümüzdeki seçimlerde hedefi yüzde 55 mi?
Bu bir hedeftir bizim için ve buraya yaklaşabildiğimiz oranda kendimizi başarılı kabul edebiliriz ancak. Evet, hedefimiz asgari ulaşmamız gereken oran yüzde 55. Bunu Sayın Başbakanımıza da henüz deklare etmedik. İstanbul İl Başkanı olarak bunu İstanbul teşkilatlarına bir hedef olarak koydum. Bu oran bizim için asgari bir sınırdır, hedefimiz de orayı yakalamaktır.

Teşkilatlar hazır mı bu hedefe?
Müthiş bir teşkilatım var benim. İlçe başkanlarımızın her birisi pırıl pırıl, bu ideale inanmış, bir dava bilinci ile sorumluluğunu kulanmış, medeniyet kaygısı duyan, vicdan sızısıyla gelecek endişesi taşıyan bir teşkilat. Kadın kollarım, gençlik kollarım, ilçe başkanlarım aynı şekilde ve bu müthiş bir şeydir. Ben böyle bir teşkilatla bu motivasyonu, bu heyecanı, bu paydaşlığı yakalayabildiğim için kendimi çok mutlu addediyorum. Bu anlamda siyaseten elde edebileceğim en büyük payedir bu, ötesi yok bu bana yetiyor. Böyle bir teşkilat ile kongremi statta 100 bin kişiyi hedefleyen heyecanla yaparsam, bu motivasyonu 2014'e de taşırım. 2014 için İstanbul'da, büyük şehir başkanlığını kazanmak gibi bir mütalaam yok. Bununla ilgili ben konuşmam da zaten...

İstanbul'u kaybetme korkusu yok ama bir de alınamayan ilçeleri var...
Evet.. Bu güne kadar Ak Parti Yerel Yönetim hizmet çıtası ile buluşamamış ilçelerimiz var. Bu ilçelerimizi Ak Partimizin hizmet kaliteleriyle marka değeri ile buluşturmamız lazım. Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece hattını tamamlayıp bitirmemiz lazım. Bunu söylediğimde bana diyorlar ki başkanım Silivri'yi Çatalca'yı söylemediniz, niye söyleyeyim Silivri ve Çatalca zaten bizimdi, Ak Partili belediyeler zaten burada vardı. Şu ya da bu şekilde stratejik hata veya başka gerekçelerle buraları kaybettik bunu almak benim oradaki teşkilatımın boynunun borcu zaten, bunu konuşmuyorum ben ama benim için o hattı tamamlamak 2014'ün o bölgedeki hedefleridir.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler