Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Albay Özden'in ölümüyle ilgili şok rapor!

Albay Özden'in ölümüyle ilgili şok rapor!

Albay Özden'in ölümüyle ilgili şok rapor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2366 Beğen : 0

Mezarı açılan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Özden'in cesedinin incelenmesine ilişkin Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan rapor açıklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında yazılan talimat uyarınca mezarı açılan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in cesedinin incelenmesine ilişkin Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda, ''Özden'in alnından değil, başının üst kısmından mermi giriş deliği olduğunun'' tespit edildiği bildirildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Özden ailesinin avukatı Bülent Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 yıldır gündemde olan Albay Özden'in vuruluşunun üzerindeki sis perdesinin aralanmasına çok yakın bir süreçte olduklarını söyledi.

Avukat Demir, ''Yaklaşık bir ay kadar önce Rıdvan Özden albayımızın kabri açılmış ve kafatasında alnının ortasından vurulduğu ifade edilen olayın aydınlatılmasına ilişkin kemik incelemesi yapılmak üzere Adli Tıp'a göndermiştik. Adli Tıp'tan rapor bugün itibariyle elimize ulaşmış durumda'' dedi.

Raporun, olayın üzerindeki sır perdesinin giderilmesi için yeterli olmadığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

''Alnının ortasından vurulduğu ve operasyonda şehit olduğu iddia edilen Rıdvan albayımızın Adli Tıp'tan gelen raporunda, 'alnından değil, başının üst kısmından mermi giriş deliği olduğu' ifade edilmiştir. Bu, olaydaki şüphemizi doğrular niteliktedir. Daha sonra kamuoyuna açıklayacağımız dosya içerisinde birbirleriyle çelişen birçok detay vardır. TSK personelinin olay günü birbirleriyle kesinlikle uyuşmayan, tamamen zıt ifadeleri vardır. Olay zamanı görev yapan Silahlı Kuvvetler personeli arasında tezat ifadeler vardır. Gizli tanık ifadelerinde, olayın seyrinin şüphelerimizi doğrular nitelikte olan kısımları vardır. Her ne kadar Adli Tıp raporu, kafatasının baş tarafından bir giriş deliği ve arkasından çıkış deliğini doğrular nitelikte ise de bu teknik bilgi ve bulgu olayın üzerindeki esrarengiz sır perdesini aralamaya yetmemiştir.''

Demir, Adli Tıp raporunun, Özden'in çatışmada öldürüldüğü iddiasını çürüttüğünü de savundu.

Özden'in Kabrinin Açılması

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcılarından Hikmet Usta, Diyarbakır'da yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, savcılıktan gelen talimat doğrultusunda, ''14 Ağustos 1995'te Mardin'in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte öldürüldüğü'' belirtilen Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrinin açılarak, cesedinin incelenmek üzere çıkarılmasını kararlaştırmıştı.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri 21 Şubat 2012'de, savcı Usta gözetiminde açılan Özden'in iskeletinin parçaları, delil torbalarına konularak Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler