Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Albay Yeşil'e hapis cezası!

Albay Yeşil'e hapis cezası!

Albay Yeşil'e hapis cezası!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2918 Beğen : 0

2006 yılında Bursa'da yapılan 'Çağrı' operasyonu kapsamında aralarında dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yeşil’in de olduğu 53 sanık hakkında açılan dava karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonunda hazırlanan gerekçeli kararda tutuklu sanık Ahmet Karakaş’ın suç işlemek için kurulan örgütün kurucusu ve suç tarihi itibariyle de lideri olduğu vurgulandı. Genellikle hemşehri ilişkisi ile örgütlendiği belirtilen Karakaş’ın, eylemlerin hemen hemen tümünü kendisinin planladığı ve sanık Cebbar Çiçek ile organize ettiği vurgulandı.
Bir dönem Abdullah Öcalan’ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi’nden sorumlu olan eski Bursa İl Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Yeşil, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle TSK tarafından meslekten ihraç edilmişti.


ÖRGÜT LİDERİNE 128 YIL

Maddi yönden yasal izin almadan yürüttüğü faizle para verme ilişkilerinde faiz ödemelerinde sıkıntı yaşayan mağdurlara yönelik eylemler gerçekleştirdiği belirtilen Karakaş’ın kolluk ve adliye içinde yasal olmayan işlerinin görülmesi için çevre edindiği de vurgulandı. Mahkeme sanık Karakaş’ın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, vahim nitelikle silah bulundurmak, 7 kere yağma ve iki kere kasten adam öldürmeye azmettirmek" suçlarından 128 yıl 7 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Gerekçeli kararda, tutuksuz sanık Aydın Yeşil’in suç tarihinde Bursa İl Jandarma Alay Komutanı olduğu ve örgüt üyeleri arasında Yeşil’den ‘Büyük’ olarak bahsedildiği anlatıldı.
Örgütün sanıkla bağlantıyı genel olarak sanıklar Cebbar Çiçek ve Ahmet Naci İçöz vasıtasıyla kurduğu anlatılan gerekçeli kararda, sanık Yeşil’in kendisini “sanık Cebbar Çiçek ile haber elemanı ilişkisi dışında münasebetinin bulunmadığı" şeklinde savunduğuna dikkat çekildi. Telefon görüşmelerinden ise bu savunmanın doğru olmadığının anlaşıldığı kaydedilen kararda, Yeşil’in “kendi bölgesinde 11 Şubat 2006 günü Oto-Koap’taki Şenol Otomotiv’de Şenol Turan ve Hacı Ali Kara’nın örgüt üyeleri tarafından kasten öldürülmesi eyleminin içeriğini bildiği ancak sanık Cebbar Çiçek ile ilişkilerini devam ettirdiği, telefonların dinlendiği yönünde bilgi aktardığı, olayı yapan 4 kişi teslim edildiği takdirde kendilerini kurtaracağı vaadinde bulunduğu, olaylar öncesinde makamında sanık Ahmet Karakaş ile sanık Cebbar Çiçek vasıtasıyla görüştüğü, öldürme eylemi öncesinde örgüt üyelerinin suç isnadı ile ilgili yardımda bulunduğu" ifade edildi.


YEŞİL’E 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI


Sanık Yeşil’in savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna vurgu yapan mahkeme, sanığın suç işlemek için kurulan örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işlediğini belirtti. Mahkeme, sanık Aydın Yeşil’i “örgüte yardım etmek suçundan 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırdı. Temyize giden davada son kararı da Yargıtay söyleyecek. Yeşil daha önce Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Cezaevi komutanlığı da yapmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler