Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Arınç'tan büyük buluşma öncesi açıklama

Arınç'tan büyük buluşma öncesi açıklama

Arınç'tan büyük buluşma öncesi açıklama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2147 Beğen : 0

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Konusu ne olursa olsun bir medeni diyalog açısından partilerin genel başkanlarının birbirlerini ziyaret etmeleri ve mutlaka önemli konular da olsa bunları görüşmelerinde şahsen yarar görüyorum'' dedi.

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapacağı ziyaretle ilgili soruyu yanıtladı.

BEN ŞAHSEN BU GÖRÜŞMEDE FAYDA GÖRÜRÜM

Görüşmenin olumlu, yararlı sonuçlar vermesini dileyen Arınç, ''Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı ile AK Parti Genel Başkanı'nın eğer bu sıfatları kullanacaklarsa her zaman her vesileyle bir araya gelmesinde ülke meselelerinin veya başka konuların görüşülmesinde ben şahsen fayda görürüm'' dedi.

Bunun bir diyalog açısından da sivil bir dayanışma açısından da partilerin düşüncelerini, fikirlerini birbirlerine takdim etmeleri noktasından da çok uygarca bir davranış olacağını ifade eden Arınç, geçmişte bunun olumlu örneklerinin çok az görüldüğünü, olumsuzların zihinlerde kaldığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU İNİSİYATİFİNİ KULLANMIŞTIR

Arınç, ''Mesela AK Parti Genel Başkanı olarak Sayın Başbakanımızın, hem Sayın Bahçeli'den hem Sayın Baykal'dan ve Kılıçdaroğlu'ndan zaman zaman randevu talep etmesine çok soğuk bakıldığını ve kabul edilmediğini hatırlıyoruz. Belki aynı şey başka partiler açısından da olmuştur. Konusu ne olursa olsun bir medeni diyalog açısından partilerin genel başkanlarının birbirlerini ziyaret etmeleri ve mutlaka önemli konular da olsa bunları görüşmelerinde şahsen yarar görüyorum. Bu inisiyatifi sayın Kılıçdaroğlu kullanmıştır, Sayın Başbakanımız da ilk uygun olduğu günde randevu vermiştir'' diye konuştu.

Toplantının mutlaka yararlı sonuçlar vereceğini ümit ettiğini belirten Arınç, ''Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli ile de görüşmek isterse şahsen bu görüşmenin yapılmasında fayda görürüm, yine BDP ile böyle bir görüşme arzu edilirse BDP'nin de kendilerine bu görüşme talebini olumlu karşılamasını dilerim'' dedi.

ÇOK ABARTILACAK BİR DURUM DEĞİL

Parti genel başkanlarının gerek Suriye gerek terör gerek iç politika konularında mutlaka görüşmesi gerektiğini ifade eden Arınç, grup başkanvekillerinin veya genel başkan yardımcılarının da sadece bayramlarda değil farklı zaman ve mekanlarda bir araya gelmesinin önemini vurguladı. Arınç, ''Bu siyasetteki gerginliği azaltacak, siyasete nezaket getirecek yollardan biridir. Siyasi konuların partiler arasında görüşüldüğünü gören ve duyan halkımız açısından da olumlu sonuçlar verecek bir gelişmedir. Çok abartılacak bir olay değil ama yapılmış olmasında fayda görüyorum'' diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler